21

май

5 причини, поради които е по-трудно да се роди момче, отколкото момиче

Момчетата и момичетата са по-различни, отколкото си мислите. И първите разлики се появяват още преди раждането

Някои са сигурни, че бременността с момче или момиче може да се определи дори от формата на корема. Лекарите смятат, че това е мит, но от това той не става по-малко упорит.

Има обаче много признаци, които косвено показват пола на нероденото бебе. В крайна сметка бъдещите синове демонстрират характер още преди раждането. Често на майката ѝ е трудно и ето защо.

По-висок риск от заболяване

От майката зависи не само бъдещото бебе, но и нейното благополучие. Бебетата в утробата спят, ядат, произвеждат отпадъци. Сред последните са вещества, които могат да провокират развитието на възпаление в тялото на майката. И тук момчетата изпреварват момичетата: възпалението при жените, които раждат синове, се появява по-често, отколкото при майките на дъщери.

По-висок риск от аномалии на плода

Тя е заложена от природата. При момчетата еволюцията по-често си прави експерименти. Момичетата са по-малко склонни да имат генетични аномалии и мутации, както и вродени дефекти като херния, луксации, глухота, страбизъм, говорни нарушения.

Момичетата фиксират в себе си полезни функции, които са наследени. Докато при момчетата природата тества тези функции и не винаги „новите екстри“ се оказват полезни.

По-висок риск от усложнения при раждане

Специалистите казват, че момчетата са по-крехки същества, беззащитни срещу външни влияния. Техният праг на болка е по-нисък, момичетата се справят по-добре с болката. Следователно процесът на раждане, който сам по себе си е доста травматичен както за майката, така и за детето, е по-лош за момчетата.

Момчетата обикновено са по-едри

Средната височина на момчето при раждане е 50-52 см, момичетата – от 49 до 51 см. Съответно теглото е по-голямо. И колкото по-голям е плодът, толкова по-трудно е раждането, толкова по-висок е и рискът от разкъсвания. Вероятността от спешно цезарово сечение също е по-висока, ако се роди момче. Това установиха учени от университета в Кеймбридж.

Повишен риск от неврологични разстройства

Статистиката показва, че момчетата са по-склонни да бъдат диагностицирани с ADHD – разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност. Коренът на проблема тук се крие в особеностите на вътрематочното развитие на плода.

По време на бременността се произвежда много важно вещество – спермин. Ако концентрацията му е твърде ниска, тогава рискът от неправилно развитие на плода и неврологични аномалии при бебето се увеличава. И най-често нивото на спермин пада, ако една жена носи момче.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts