26

окт.

Не можете да късате, изгаряте и още 5 неща, които никога не трябва да правите със снимки

В противен случай можете да донесете неприятности не само на себе си, но и на близките си

Всеки има семейни снимки. Разбира се, в ерата на информационните технологии повечето от тях се съхраняват в нашите смартфони. Но, има и такива, които все още достойно заемат мястото си в семейните албуми. Можете да ги разгледате сами с чувство на носталгия, както и да ги покажете на близки и приятели.

Има обаче редица действия, които не могат да бъдат извършени със снимките. В противен случай, според народните вярвания, можете да си причините поредица от лош късмет в дома си. Ще говорим за това в нашата статия.

Да не се късат и изгарят

В никакъв случай не правете това със снимки на близки или роднини, в противен случай можете да им донесете неприятности и да промените хода на живота им не към по-добро. Дори ако сте се скарали с човека и искате да премахнете всичко свързано с него от паметта и дома си, по-добре е да се въздържате от подобни импулси. Трябва или просто да поставите снимките на далечен рафт, или да ги изхвърлите, но в добро състояние.

Снимки на починали хора не трябва да се държат на видно място

Разбира се, никой не ви кара да се отървете от кадри на хора, които са ви скъпи, но вече са починали. Те обаче също не трябва да се поставят на видимо място. Например, окачването на портрет на починалия в хола не би било най-доброто решение. Това ще привлече негативизъм и отрицателна енергия в дома ви.

Освен това такива снимки не могат да се носят в портфейла. В противен случай можете спокойно да очаквате да останете без пари. Най-добре е да ги поставите в албум и да ги преглеждате, когато усетите, че имате нужда да го направите.

Не можете да съхранявате кадри на спящи хора

Нека започнем с факта, че според суеверията не можете да снимате човек в спящо състояние. Смята се, че в този момент вие просто отпечатвате физическата обвивка на личността, докато душата витае в други светове. В такъв момент човек е максимално уязвим и ако решите да го снимате, ще привлечете много провали в живота му.

Ако все пак работата вече е свършена и снимката е отпечатана и поставена във вашия албум, тогава е по-добре да се отървете от нея. В противен случай това само ще влоши текущата ситуация.

Не можете да съхранявате размазани снимки

Отдавна съществува легенда, че ако снимката на човек се окаже размазана, скоро може да му се случи нещастие. За да неутрализирате по някакъв начин възможните последствия, е по-добре незабавно да изхвърлите такива кадри. Освен това, дори от логична и естетична гледна точка, те едва ли ще могат да украсят албума ви.

Снимките с новородено не трябва да се държат на видно място

До момента на кръщенето снимките с детето не само не трябва да се публикуват в социалните мрежи, но и да се държат на видно място у дома. Ако в дома ви дойде недоброжелател, тогава, гледайки портрета на бебето, окачен на стената, той ще може да остави своето зло око на детето или да му направи магия. Затова е по-добре да съхранявате снимки с новороденото в албум – далеч от любопитните очи.

Не можете да пазите снимки на себе си, отразени в огледалото

Този вид снимки възникват още преди да се появят селфитата. Смята се, че като снимате отражението си, можете да станете „магнит за злите духове“. И ако вече сте направили такива снимки, не трябва да ги разпечатвате и да ги съхранявате у дома, за да не привлечете поредица от провали. Разбира се, дали да вярвате в истинността на тези поверия или не, зависи изцяло от вас…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts