5 начина да премахнете неприятната миризма на обувките

Този проблем е познат на мнозина: обувките и маратонките попиват отвратителен аромат, от който е доста трудно да се отървете

Има ли нещо, което можете да направите, за да премахнете лошата миризма, или ще трябва да смените обувки като купите нови? Причината за неприятната миризма е потта, която се натрупва в обувките ви и се превръща в място за размножаване на бактерии. Следователно, основната задача ще бъде изчистването на вътрешната повърхност и борбата с микроорганизмите.

Как да премахнете лошата миризмах от обувките?

1 начин

Изсипете супена лъжица от добре познатото и безобидно вещество сода за хляб във всяка обувка за една нощ.

Разтъркайте сутринта, заедно с излишната влага, и можете да се насладите не само на липсата на каквато и да е миризма, но и на едни добре проветрени обувки.

2 начин

Ако ви се струва, че краката ви много се потят, слагайте всяка вечер във всяка обувка талк на прах. Сутрин разтривайте с талк на прах и краката си. излишният талк от обувките се изтръсква. Само след няколко дни ще забележите подобрение.

3 начин

В най-тежките ситуации си струва да закупите готова пудра за обувки. Това средство съдържа антибактериални и дезодориращи добавки, и също така се сипва в обувките за през нощта. Не е необходимо да го махате на сутринта, това се отразява и на кожата на краката, а на чорапите е почти невидимо. Този инструмент помага за премахване на най-силните миризми за няколко дни, по-малко от седмица дори.

4 начин

За ботуши и есенни боти можете също да ползвате изсушени листа от лавандула и градински чай. Тази смес придава дезодориращ и антимикробен ефект, ако я поставите вътре в обувката и ги изложите на проветряване, например, на балкона.

5 начин

Етеричните масла от лимон, хвойна, чаено дърво са отлични за справяне с миризми и бактерии. Сложете малко масло върху стелките преди лягане и нанесете няколко капки върху чисто измитите крака преди сън.

За да предотвратите появата на миризмата на обувки в бъдеще, опитайте се да им осигурите необходимата вентилация. Ако е възможно, сменяйте обувките през деня, опитайте се да носите същия чифт не всеки ден, а редувайки с други обувки. Периодично измивайте или сменяйте стелките. Можете също така да закупите специални антибактериални стелки и да ги поставите отгоре на стандартните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Седем супер полезни съвета за всички потребители на Viber

Как да премахнете мухъла от пералнята?