5 начина за премахване на миризма от обувки

Този проблем е познат на мнозина: обувките и маратонките попиват отвратителна миризма, от който е доста трудно да се отървете. Тук ще научите 5-те най-ефективни начина за премахване на неприятна миризма от обувки

премахване на неприятна миризма от обувки

Има ли нещо, което можете да направите, за да премахнете лошата миризма, или ще трябва да смените обувки като купите нови? Причината за неприятната миризма е потта, която се натрупва в обувките ви и се превръща в място за размножаване на бактерии. Следователно, основната задача ще бъде изчистването на вътрешната повърхност и борбата с микроорганизмите.

5 начина за премахване на лоша миризма от обувки:

1 начин

Изсипете супена лъжица от добре познатото и безобидно вещество сода за хляб във всяка обувка за една нощ.

Разтъркайте сутринта, заедно с излишната влага, и можете да се насладите не само на липсата на каквато и да е миризма, но и на едни добре проветрени обувки.

2 начин

Ако ви се струва, че краката ви много се потят, слагайте всяка вечер във всяка обувка талк на прах. Сутрин разтривайте с талк на прах и краката си. излишният талк от обувките се изтръсква. Само след няколко дни ще забележите подобрение.

3 начин

В най-тежките ситуации си струва да закупите готова пудра за обувки. Това средство съдържа антибактериални и дезодориращи добавки, и също така се сипва в обувките за през нощта. Не е необходимо да го махате на сутринта, това се отразява и на кожата на краката, а на чорапите е почти невидимо. Този инструмент помага за премахване на най-силните миризми за няколко дни, по-малко от седмица дори.

4 начин

За ботуши и есенни боти можете също да ползвате изсушени листа от лавандула и градински чай. Тази смес придава дезодориращ и антимикробен ефект, ако я поставите вътре в обувката и ги изложите на проветряване, например, на балкона.

5 начин

Етеричните масла от лимон, хвойна, чаено дърво са отлични за справяне с миризми и бактерии. Сложете малко масло върху стелките преди лягане и нанесете няколко капки върху чисто измитите крака преди сън.

Има ли ка да предотвратите повторно вмирисване на обувките?

За да предотвратите появата на миризмата на обувки в бъдеще, опитайте се да им осигурите необходимата вентилация. Ако е възможно, сменяйте обувките през деня, опитайте се да носите същия чифт не всеки ден, а редувайки с други обувки. Периодично измивайте или сменяйте стелките. Можете също така да закупите специални антибактериални стелки и да ги поставите отгоре на стандартните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобрете живота си с помощта на ето тези полезни навици!

Размислите за смъртта могат да ни накарат да живеем по-здравословно?