5 полезни навика за богатство и успех

Казват, че бедните и богатите, неуспешните и успешните хора се отличават по много признаци

Един от тях са навиците, които има всяка от тези категории хора


Едни навици ни помагат да се усъвършенсваме, да започваме и развиваме бизнес, да достигаме високи финансови успехи, признание, достатъчно свободно време за други сфери (защото животът не се състои само от работа), помагат да съхраним здравето си, а не кариерата да ни убие. Има и навици, които водят до обратен ефект. Но нека се фокусираме върху полезните – тези, които способстват за успеха и съответно ни носят печалба.

Хората често пренебрегват тези полезни навици, смятайки, че те не са важни. Но нали всъщност животът се състои от дребни неща.

ПЛАНИРАЙТЕ

Планирайте всичко: годината, месеца, деня си. Вървете само по набелязан маршрут. Защо да изучавате пътя в движение, ако имате възможност да си направите поне приблизителен план. И макар той да е груб, необработен, лесно можете да го промените. Но той ще .ви -помогне да видите картината, към която се стремите.

Планът за деня е сьщо важен инструмент за продуктивност. Съставете план, а вечерта анализирайте доколко сте го изпълнили. Ще видите колко отрезвяващ ефект ще има тази дейност!

КОНЦЕНТРИРАЙТЕ СЕ

Не правете няколко неща едновременно. Любителите да съвместяват различни дейности, смятат, че са по-продуктивни, отколкото, ако извършват едно нещо в даден момент. Съдейки по резултатите обаче, те грешат.

Често можете да видите хора, особено нови в дадена област, които се опитват едновременно да вършат множество дейности: търсят информация в интернет, общуват по скайп, с една ръка пишат нещо на компютъра, опитват се да говорят по телефона. С една дума, кипят в работата си!

Запомнете, че веднъж и завинаги по отношение на работата си: една дейност в един момент от време. Това е аксиома.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ

Не създавайте имитация на активна дейност. Например струва ли си лично да се обаждате на много хора, щом можете да им изпратите информацията по имейл. Така и информацията ви ще се възприеме по-добре, и ще вложите много по-малко усилия с по-голям ефект:

НЕ БЪДЕТЕ „УМНИЦИ”

Не се правете на прекалено умни и важни. Често става ясно, че повечето хора са познавачи и експерти само на думи. Всички знаят с какво е добре да се занимават, как да развиват бизнес, всички са наясно с финансовите въпроси и могат да ви дадат съвет какво да правите и какво да не правите.

Но извинете!!! Защо тогава те самите не са богати?! Защо човек, който до ушите е затънал в дългове, ще ви засипва със съвети как да си намерите работа със стабилна заплата? Или човек с виеше образование, който разнася кафе в офиса, ви обяснява, че бизнесът ви е несериозен и не си струва да се занимавате с това.

Всички могат да критикуват. Но това е елементарно и не се изискват кой знае какви умения и знания. А да предложат
ефективно решение, могат единици. Когато не търсят и не искат помощта или съвета ви, просто не ги давайте.

РАБОТЕТЕ БАВНО, НО ПРЕЦИЗНО

Подхождайте към всичко умно. Скоростта в работата е нещо, разбира се, положително. Но! Както показва практиката, хората, склонни към скоростна работа, също така бързо я изоставят. С други думи – прегарят. Обратното, тези, които като мравки изпълняват поставените им задачи неуморно, ден след ден, достигат по-добри резултати.

Това са прости и лесни за постигане навици и умения, които обаче ще ви помогнат в изграждането на по-добър бизнес, в пълноценното реализиране на вашия потенциал. А оттам и ефектът ще бъде по-добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 антистрес снимки, които да гледате у дома, по пантофи

18 снимки от които ще ви избие студена пот и тръпки от страх ще разтърсят вашето тяло