5 мита за секса след 50, в които мнозина все още вярват, но напразно

Възможен ли е секса, когато човек навлезе в така наречената „златна възраст“? Да, защото новите 50 всъщност са 25

По някаква причина се смята, че любовното общуване е прерогатив на младите, а в по-зряла възраст няма желание да правите любов с партньора си. В действителност обаче нещата съвсем не стоят така.

Въпреки факта, че настъпва хормонален срив и темпераментът на човек отслабва, пенсионерите също имат романтични нощи. Затова, нека да разсеем предразсъдъците.

Мит 1. С напредването на възрастта при мъжете сексуалното им желание намалява

Мъжкото либидо зависи не толкова от възрастта, колкото от нивото на хормона тестостерон. Проблемът с намаляването на сексуалното желание за противоположния пол може да се случи на мъж на всяка възраст. Това е свързано с начина на живот и здравето.

Ако партньорът не страда от патологии на ендокринната система, намален имунитет, прекомерен стрес, недохранване, лоши навици и други проблеми, той може да бъде енергичен до дълбока старост.

Известно е, че най-старият баща на планетата е индиецът Рамджит. Индийската двойка се сдобива с първото си дете, когато Рамджит е на 94 години, а съпругата му е на 54. Няколко години по-късно те имаха втори син. Фермерът става в 5 сутринта и цял ден работи на открито. Ляга си преди 22 часа. Всеки ден той пие по 2 литра прясно краве мляко, а диетата се състои от зеленчуци и билки.

Трябва да се признае, че ритъмът на съвременния живот и неблагоприятните психологически фактори влияят върху либидото дори и на младите мъже. Може да удължите сексуалния си живот чрез придобиването на здравословни привички.

Мит 2. След менопаузата жената не се интересува от секс

Критичните дни при жената спират на фона на хормоналните промени и спирането на производството на естроген. Именно той допринася за спирането на менструалния цикъл. Но това няма нищо общо със сексуалната активност.

Има, разбира се, и съпътстващи физиологични затруднения, но всички те са напълно разрешими.

Мит 3. Сексът става монотонен и скучен с годините

Може би най-добрият цитат по тази тема е от 74-годишния легендарен режисьор Дейвид Линч: „Сексът е невероятно явление. Той е като джаза: можеш да слушаш една тема колкото пъти искаш и всеки път ще я чуваш различно.“ Тоест, възможно е да се наслаждавате на едно и също действие цял живот. Просто трябва да варирате малко, както в джаза, да украсявате и да добавяте, за да получите задоволителен резултат.

С годините се появяват и някои предимства – жената вече знае какво обича и как да получи удоволствие много по-лесно, за разлика неопитното младо момиче.

Мит 4. Несъвършеното, остаряло тяло отблъсква партньора

Нищо не пречи на общуването така, както вашите собствени комплекси. Дори една млада красавица, която дразни връстниците си до лудост, може да отблъсне зрелия мъж. Всички сме различни. Някой е твърде висок или нисък, плешив или къдрав, с големи бедра или плосък гръден кош. За щастие, придобитите бръчки не развалят жената по никакъв начин и дами на всяка възраст могат да имат целулит.

Самоуверената съпруга на Салвадор Дали Гала имаше млади любовници до 82-годишна възраст. Смяташе се за неотразима и мъжете полудяха по нея. Великият художник ѝ подари замък в Пубол, където можеше да се появи само с писменото съгласие на жена си. По това време неспокойната жена се забавляваше с любовника си, който беше с 60 години по-млад от нея. Трябва да се обичате такива, каквито сте, за да ви обичат и хората до вас.

Мит 5. С възрастта темпераментът намалява и желанието за секс също изчезва

Общото емоционално настроение става по-спокойно и балансирано. Но мнозина през този период възкликват: „Животът едва започва!“ Това се дължи на факта, че до тази възраст е постигнато материално благополучие, децата са отгледани и здравето е все още е сравнително добро.

До тези години човек е проучил перфектно нуждите на тялото и ги е балансирал със своите възможности. Няма несигурност, срамежливост и страх от интимност. Психологически нищо не ви пречи да обичате и да бъдете обичани. И въпреки всички хормонални промени, сексуалното желание при мъжете и жените продължава цял живот.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Казвайте ги като мантра: 20 безсмъртни цитата на Саманта Джоунс, които всяка жена трябва да знае

Как скръствате ръце пред гърдите може да разкрие МНОГО за вашата личност