5 идеи за декорация на всекидневна стая

декорация

Препоръките за декорация в статия ще ви донесат спокойствие и хармония в дома

Не сте първият или последният, който има стая в дома си, която е предназначена за почивка, работа, учене, четене и дори музика. Но не се отчайвайте. Има много страхотни идеи за декориране. В тази статия ще ги споделим с вас.

Знаете ли вече какво ще има във вашата всекидневна?

„Това е многофункционална стая, така че е очевидно, че ще имам много приложения за нея.“ Вярно е. И това е ваше право, тъй като това е вашият дом.

Въпреки това, за да създадете ред и да получите правилната декорация, важно е да определите какви дейности ще се извършват там. Няма значение дали са много или малко.

Помислете за всичко, което искате да направите, защото всеки квадратен метър е от значение. Многофункционалната стая може да бъде спалня, където освен почивка можете да учите или да гледате телевизия. Можете също така да четете книга, да свирите на инструмент или да играете видео игри.

Може да бъде и всекидневна през деня и да стане стая за гости през нощта. Или място за шиене, плетене и гладене. Истината е, че небето е границата!

Не го бъркайте всекидневната със склад

Дори някои складове имат страхотни декорации. Накратко, това, което искаме да кажем е, че не трябва да пренебрегвате или минимизирате декорацията.

Да, това е стая, в която се събират много дейности, но това не е извинение. Напротив, доказано е, че декорът влияе на настроението и желанието ви да изпълнявате задачи.

Въпреки това, имайте предвид, че зависи и от употребите, които давате на вашето пространство. Например, ако това е стая, в която извършвате артистични и творчески дейности, опитайте да добавите снимки, винилови плочи или дори фрази на стената.

Смятаме, че може да ви е интересно да прочетете и това: Екологична декорация: Устойчиви начини да декорирате дома си.

Декорация на шкафове и рафтове

Да приемем, че вашата многофункционална стая ще бъде за шиене, плетене и гладене. За шиене е вероятно освен масата, на която поставяте машината, да ви е необходим рафт с органайзери, върху които да поставяте тъкани, остатъци, панделки, конци и игли. Винаги обаче има възможност за използване на шивашка станция, която съчетава всичко.

Сега същото важи и за приборите и материалите за плетене и гладене. Така че трябва да решите колко от тези мебели ще ви трябват, както и други подробности (местоположение, размер, материал, цвят, дали са отворени или затворени и т.н.).

Възползвайте се от всеки сантиметър от помещението

Шкафовете и рафтовете са идеални за използване на пространството, особено на вертикалното пространство. Но в допълнение към този стар надежден трик, има и други, широко използвани в стаите за гости, като разтегателен диван.

Някои по-рядко срещани опции, които могат да повдигнат декора на вашето пространство, включват сгъваеми легла. Или можете да изберете стая с две височини – тоест с леглото отгоре, за да можете да се възползвате от пространството отдолу. Факт е, че с предложение в този стил вашите гости ще имат само комплименти!

За по-добра декорация е най-важно да поддържате стаята организирана

С толкова много работа в многофункционалните стаи е лесно да оставите хаоса да завладее. Така че, освен да си създадете навици и да сте дисциплинирани, вземете си и организатори!

Няма значение дали са кутии или кошници, купени или домашно направени. Релевантното е, че всичко си е на мястото.

Източници: https://www.besthealthmag.ca; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Рецептата на Виктория Бекъм, която ѝ помогна да отслабне с 15 кг и коренно промени живота ѝ

Човечеството вече е било веднъж на косъм от пълно изчезване