гаджето ви

20

сеп.

5 знака, че гаджето Ви е загубило интерес към вас

Прочетете, за да разберете как да решите този проблем

Забелязали ли сте, че гаджето ви губи интерес и е по-дистанциран? Той или тя вече не ви нарича с нежния прякор, който толкова харесвахте? Всички двойки се развиват с течение на времето и, въпреки че може да не сте го забелязали, вие също сте еволюирали! Но какво се случва, ако забележите, че партньорът ви губи интерес към връзката?

Преди всичко поемете дълбоко въздух! Няма нужда да се паникьосвате, тъй като може да е временно. Понякога, независимо дали по служебни причини или защото не се чувстваме добре (т.е. сме по-тъжни и апатични), може да се дистанцираме от партньора си, без да го осъзнаваме. Следователно е възможно тази загуба на интерес към връзката да няма нищо общо с вас.

За да знаете това, важно е да общувате с партньора си. Ако вече нямате време да прекарвате заедно, бавно отговаряте на съобщенията и не сте толкова привързани, както преди, попитайте какво не е наред и говорете с него. Мълчанието само ще увеличи дискомфорта.

Кои са най- честите причини за загубата на интерес?

Времето е една от причините, които играят против всяка връзка. Всъщност европейският институт за позитивна психология обяснява, че някои двойки губят интерес един към друг точно поради тази причина.

Често имаме погрешното схващане, че любовта е достатъчна, а експертите по психология и връзки не са на това мнение. Връзката трябва да се поддържа и култивира, защото рутината и времето в крайна сметка ще я погълнат до такава степен, че вече можем дори да не разпознаем какво е това, което ни свързва с другия човек.

Друга причина, поради която човек може да загуби желанието във връзката, е, че е срещнал нов човек, който създава чувства, които са били забравени в настоящата връзка.

  • Почти нямате физически контакт с гаджето ви

Тук не става въпрос за секс, а за ласки, държане за ръце и целувки. Това са признаци на обич, които трябва да присъстват всеки ден или може да са присъствали всеки ден, но сега са изчезнали.

Това може да е ясен знак, че има загуба на интерес и е важно да бъде решен. Ако сме нежни и се нуждаем от тези знаци на любов, ако не ги получим от партньора си, няма да е здравословно за нас и за връзката ни.

  • Когато гаджето ви спре да ви задава въпроси това е знак

Във взаимоотношенията е нормално да се интересуваме как е минал денят на партньора ни, какво има да ни разкаже и какво го тревожи. Всичко това обаче може да отсъства, когато загубим интерес към връзката.

Може да почувстваме, че партньорът ни не го е грижа за нас. Това трябва да се реши, за да се избегнат повече щети в отношенията ни и раздяла.

  • Често се карате

Лош знак ли е да спорите в една връзка? Според психолога Силвия Конгост не е така, но трябва да се научим как да го правим по здравословен начин.

Казването на това, което мислите и чувствате настоятелно, без викове, без заплахи и без обиди е важно, така че споровете да не навредят на връзката. Когато е трудно да управлявате емоциите си, това може да е индикация, че нещо не е наред.

  • Гаджето ви винаги е на мобилния телефон

Нормално е нашият партньор да вдигне мобилния си телефон в определен момент, за да провери съобщение или да отговори на обаждане.

Ако обаче сте заедно и мобилният му телефон е в ръцете му за половин час или час, вместо да се наслаждава на вашата компания и разговори, това е знак, че е загубил интерес към вас

  • Не правите никакви планове за напред заедно

Отиване на почивка за уикенда, разходка, посещение на ново място… Когато всичко това го няма във връзката ни, гаджето ви може да е загубил интерес. Дори гледането на филм заедно може да бъде забавен план, но понякога дори това не се случва, което също е знак за това.

Какво можем да се направи, когато гаджето Ви загуби интерес?

Отново бихме искали да настояваме върху важността да не стоим на едно място и да не правим нищо. Загубата на интерес от партньора към една връзка е болезнена и времето няма да направи чудеса, ако не действаме. Затова първата стъпка е да говорите с другия човек и да го попитате какво се случва.

Ако те не искат да ни кажат нищо, важно е да съобщите как се чувствате и какво сте открили. Това също ще ви даде известна степен на облекчение, което ще бъде положително за вашето емоционално здраве.

Неустойчиво е да сте до човек, който е загубил интерес и който вече не допринася за връзката. Освен това никога не е приятно да започнем да осъзнаваме, че партньорът ни скучае. Въпреки това може да бъде много болезнено, ако тази ситуация се проточи дълго време. Ето защо е важно да получите помощ възможно най-скоро. Затова най добре идете на специалист, за да опитате да запазите връзката си.

Източници: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts