5 жени, които победиха в борбата с рака на гърдата

5 известни жени, които са били подложени на нелекото изпитание- рак на гърдата. Те споделиха своите истории.

 

 

Синтия Никсън
(диагностицирана през 2006 година, на възраст 40г.)

синтия
Първоначално звездата от сериала „Сексът и градът“ Синтия Никсън не искала злокачественият тумор, открит в дясната й гърда по време на рутинна мамография, да бъде оповестен.

Никсън, известна с ролята си на отговорната Миранда Хобс, е скрила новината за болестта си по време на лечението й. „Не исках папараците да се появяват в болницата и да ме разпитват„, каза тя пред Ню Йорк Дейли Нюз, след като се подложи на ламектомия и курс по радиотерапия. Но Никсън, чиято майка също е победила рака на гърдата, въпреки всичко решава да разкаже историята си, за да помогне и на други жени, които водят същата борба с рака на гърдата- да ги предупреди какво ги очаква.

Еди Фалко
(диагностицирана през 2003 г., на 40 години)
Когато звездата на сериала Сопрано, Еди Фалко, разбира за рака на гърдата си, тя решава да запази тайната в пълна секретност и продължава да участва в 6 сезон на известния сериал по НВО. Там участвала като мафиотска съпруга на Кармел Сопрано. Пазейки тайна от другите, тя преминава курс на лечение и през 2004 г. тя побеждава рака.

Фалко разказва, че е мълчала за заболяването си, за да избегне клюките и съжалението. „За мен беше много важно да скрия този факт, защото доброжелателно настроените хора щяха постоянно да ме питат дали съм добре и как се справям.“

Кайли Миноуг

кайли
Актрисата се е подложила на мастектомия, химиотерапия и лъчетерапия

(диагностицирана през 2005 година, на 36 години)
Неправилно поставена диагноза на австралийската поп дива я кара да се бори и да спечели в борбата с рака на гърдата. Тя била спасена с решението да бъде отново подложена на необходимите тестове- едва тогава лекарите забелязват образуванието й в лявата гърда.  Желанието на Кайли Миноуг е да призове всички жени да се доверяват повече на интуицията си, а не само на лекарите. „Фактът, че човек носи бяла престилка и държи сложни инструменти в ръцете си, не означава, че на 100% е прав“, споделя актрисата.

Кристина Апългейт
(диагностицирана през 2008 година, на 36 години)
За жените, самата идея да се разделят с едната си гърда, да не говорим и за двете, изглежда непоносима. Но актрисата е трябвало да се изправи пред това. Теста за гена BRCA-1 се оказва положителен. Като се има предвид, че майката и дъщерята- Кристина са били многократно атакувани от този рак, актрисата решава мастектомия, за да намали шансовете. След победата си, Апългейт създава фондация Right Action for Women, която предлага материална помощ на жени с висок риск от развитие рак на гърдата.

Даян Карол

даян
Подложила се е на процедури за лумпектомия и 36 процедури на радиотерапия.

(диагностицирана през 1998 година, на 63 години)
Любимата на публиката, която играе ролята на майка в сериала „Анатомия на страстта“, диагнозата на рака и бива поставена на 63 години. Това е най-типичната възраст за тази болест. В семейството й никога не е имало такива случай, но нея я хваща. Това я подтиква да призове всички жени, преминали през прага на менопаузата, да бъдат редовно тествани за наличие на онкология на гърдата.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

тао порчо- линч

98-годишната звезда по йога Тао Порчон-Линч препоръчва: „Вино вместо вода“

предложение за брак

Кое е идеалното място за предложение за брак?