in

5 важни съвета за майките от педиатрите

Без съмнение младите майки се изпълнени с притеснения- нова роля, ново бебе, нов начин на живот

майка

 

 

От всички тези иновации, главата ви може да тръгне навсякъде, тъй като има редица водачи, книги, педиатри. Също така има много роднини с непоискани съвети, които винаги са готови да отговорят както на най-очевидните, така и на внезапните въпроси.

Кога си струва да набереш своя педиатър и кога да се опиташ да се справиш с проблема сам?
Никога не се колебайте да потърсите съвети от педиатри, но първо можете да погледнете в книгата“, съветва Решам Батра, педиатър в Сан Диего. Преди да се обадите на лекар, разгледайте внимателно дали детето ви не се държи като останалите деца. Ако симптомите продължават известно време, ако детето ви не яде или не се движи както обикновено, това е сигурен знак, че трябва да се консултирате с педиатър.

педиатър
Вашият педиатър със сигурност би искал да ви даде още няколко практични съвета и инструкции

1.Няма краен срок за кърменето
„Според Американската академия по педиатрия няма точна възраст за спиране на кърменето. Кърменето на малко дете най-вероятно се извършва в името на комфорта, а не храненето, тъй като бебето започва да получава всички подхранващи вещества от допълнителни храни„, казва д-р Батра. Решението да спрете кърменето може да бъде взето, когато започне да се намесва в общуването на детето или при по-активен начин на живот.

2.Скъпите пелени невинаги са по-добри
Няма доказателства, че скъпите пелени са по-добри от евтините“, казва д-р Батра. „Всяка пелена е добра, ако не предизвиква дразнене на кожата на бебето“.

3.Не се губете в „мрежата“
Съвсем нормално е да потърсите медицински съвети в интернет, но само когато източниците на тази информация за достоверни“, предупреждава д-р Батра. В никакъв слушай не се доверявайте напълно на всичко, написано в Google- не е лесно да се различи потвърдената информация от невярната.

4.Не се страхувайте от бибероните

биберон
Има доказателства, че бибероните могат да намалят риска от синдром на внезапна смърт при новородените

Бибероните са полезни, особено за бебета, които постоянно искат да смучат и се нуждаят от нещо успокояващо“, казва д-р Батра. Най-важното е да не се дава на бебето биберон-залъгалка, когато то наистина е гладно, в противен случай може да свикне с по-малко количество храна.

5.Не споделяйте всичко
Използвайки същите прибори или очила заедно можете да предавате инфекции на детето или да се заразявате, ако е болно“, предупреждава доктор Батра.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

бременност

Какви странности да очаквате по време на бремеността?

Как да съобщите на шефа, че напускате?