сирене

17

юни

4 съвета за запазване на прясното сирене по-дълго

Съхраняването на прясно сирене може да бъде лесно, ако се вземат редица основни предпазни мерки за предотвратяване на развитието на бактерии.

Хората не прилагат адекватни методи и следователно причиняват по-ранно разваляне на продукта или увеличават риска от развитие на бактерии. Освен това трябва да се има предвид, че някои рискови групи трябва да избягват приема на тази храна, като бременните жени.

Въпреки това, приемът на млечни продукти, като общо правило, е силно препоръчителен за нашето здраве. Тези продукти осигуряват добро количество протеини с висока биологична стойност и основни минерали, като калций. Умереното присъствие на сирене в диетата е свързано с доброто здравословно състояние и помага за предотвратяване на дефицити и недостатъци, които могат да компрометират ефективността на човешката физиология.

Важно е да се контролира температурата

Сиренето е продукт, в който има определени микроорганизми. Повечето от тях са полезни и следователно трябва да се гарантира тяхното оцеляване. Поради тази причина винаги трябва да се съхранява в хладилник в студена среда, която позволява на бактериите, които съдържа, да бъдат в удобни условия.

Всъщност прясното сирене е най-добре да се съхранява между 4 и 8 градуса. Поради тази причина трябва да се съхранява в най-високата част на хладилника. По-твърдите сирена с дълги периоди на втвърдяване обаче се съхраняват най-добре при по-високи температури, обикновено около 8 до 12 градуса. В този случай е препоръчително да поставите сиренето в чекмеджетата на уреда.

Въпреки това, няколко минути преди да консумирате сиренето е препоръчително да го извадите и да го оставите на стайна температура, за да се насладите максимално на вкуса и органолептичните му характеристики. Останалото сирене трябва да се увие в найлоново фолио или алуминиево фолио и да се постави обратно в хладилника.

Грижата за опаковката е от съществено значение

Ако целта ви е да запазите храната в идеално състояние, има много по-добър трик от опаковането на сиренето в найлоново фолио. Възможно е също така да поставите парче тензух или хартиена кърпа в херметически затворен контейнер. Върху него може да се постави парчето прясно сирене, за да се поеме течността, която храната губи. Покрийте съда и го поставете в хладилника.

Ако изберете тази алтернатива, трябва да внимавате и да сменяте кърпата или кърпата всеки ден. В противен случай може да се генерират миризми вътре в херметически затворения контейнер, които по-късно ще се прехвърлят върху сиренето. Докато гарантирате тази добра хигиенна практика, качеството на сиренето ще остане отлично.

Хартия за печене

Когато намерението е да запазите мекото сирене по възможно най-добрия начин, най-добрият вариант е да използвате хартия за печене, за да го завиете. Благодарение на своя микроперфориран профил, той ще позволи на сиренето да диша, като същевременно го предпазва от изсъхване. Въпреки това трябва да се постави и в хладилника, за да се предотврати микробиологичният растеж на патогени вътре.

Зехтинът е добра среда за консервиране

Не е възможно да говорим за начини за консервиране на прясно сирене, без да споменем опцията за поставянето му в зехтин. В този случай органолептичните свойства на храната ще варират, както и нейната хранителна стойност. Въпреки това съдържанието на мастни киселини от серията омега 3, съединения, които са показали противовъзпалителен потенциал, ще бъде увеличено.

Ключът е да поставите екстра върджин зехтин в стъклен буркан и да нарежете сиренето на малки кубчета, за да го поставите в течността. След това трябва да се затвори херметически. Също така е добра идея да добавите кулинарни подправки към самата мазнина, за да добавите различен вкус. Риганът е един от най-често използваните, а освен това е и източник на калций.

Източници:https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts