Медиите

12

мар.

4 стряскащи истини за медиите в днешно време

Променят начина по, който мислим

Големите медийни гиганти използват всичко възможно, за да достигнат до нас. Индиректният маркетинг, както и директният маркетинг е тяхната сила. Колко билборда минахте по пътя си за работа/училище/вкъщи днес? Колко реклами сте гледали днес? Колко реклами се появиха в ъгъла на компютъра ви днес? Тъжно е, но истината е, че медиите нарочно използват тези маркетингови стратегии, за да достигнат до вас и да променят начина, по който мислим.

Медиите влияят на представата ни за красота

Знаете ли, че „поколението на MTV“ се състои от около 71 милиона млади хора и че 69% от момичетата признават, че моделите  влияят на представата им за идеалния образ на тялото? Най-уязвимата възрастова група са тийнейджърите и  хората от 18 до 30 години. Те се считат за най- лесни за манипулиране, защото са като добитък и просто следват стадото.

Повторението и въздействието

Те се фокусират върху повторението: повторението е ключът към вграждането в мозъка и подсъзнанието ни. Помислете за това: защо McDonalds е толкова популярен и известен? Защото маркетинговата стратегия е толкова точна – те рекламират навсякъде всеки ден за всичко. Ако не вярвате колко мощно е повторението, потърсете в Google „видео на деца, разпознаващи маркетингови марки“ и ще попаднете на много видеоклипове и статии, които говорят за влиянието на повторението. Тези части от информация илюстрират как децата особено разпознават само „основните“ марки.

Медиите крият истината от нас

Независимо дали вярвате или не, медиите крият много от нас. Има много неща, които не се обсъждат открито с обществеността, има много неща, които медиите измислят, за да правят пари, и има много неща, които медиите насърчават, защото искат да ни контролират. Също така те отклоняват вниманието на аудиторията си от нещата, които не искат ние да разберем и запълват съдържанието си с доста ненужна информация. Така те могат да създават погрешно мнение на хората за дадената ситуация или новина.

Източник: pixabay/dmb.ca

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts