4 полезни билки, които помагат за много болести

Тези 4 диворастящи билки са с широк спектър на употреба

Може да ги отглеждате и у дома, но за предпочитане е да си ги набавите директно от природата


Алое вера. Облекчава изгаряния, прорезни рани и ожулвания. Вътрешно обаче има много по-широк спектър на действие. Нормализира храносмилането, справя се с хронични стомашни болки, бори се с вируси, бактерии и гъбички. Прочиства от радиация. Месестата част на листата може да се яде директно или да я добавяте към смути и салата.

Корен от репей. Възстановява черния дроб, има детоксикиращи функции, прочиства лимфата и кръвта. В него се съдържат почти всички минерали, така че има и общо укрепващо действие. Правете си с него чай или супа поне веднъж в седмицата.

Глухарче. Могат да се използват всички негови части. Имат различна степен на горчивост и пречисват различни части на тялото. Цветовете отговарят за кухите органи – стомах, черва, жлъчен мехур, бели дробове, матка и сърце. Стъблото – за плътни като черен дроб, далак, мозък. Листата чистят кръвта и лимфата, а корените достигат до най-дълбоко ниво на детоксикиране и са абсолютни първенци в това отношение.

Червена детелина. Най-ефикасната билка за лимфната система. Има диуретични свойства и стимулира образуването на кръвни клетки. Има и тонизиращо действие. Добре се комбинира в чай с лайка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лечебни маски с червено цвекло: супер рецепти за упорити кожни проблеми

Нумерология на здравето