къща за домашни любимци

31

май

4 идеи как да направите къща за домашните си любимци

създадете комфорт на вашия домашен любимец

Как да създадете удобство за домашните ви любимци

Въпреки, че пазарът е доста голям и можете да намерите различни къщи за домашни любимци, също така можете да направите своя собствена с малко креативност и изобретателност. В тази статия ще споделим с вас 5 идеи, които ще дадат на вашия домашен любимец удобно и подходящо място за почивка.

Наличието на домашни любимци може да бъде от полза за вашето семейство по много начини, тъй като те насърчават отговорността у децата, помагат за намаляване на тревожността, предлагат приятелство и привъзаност, а в случай, че имате куче ви насърчават да спортувате защото трябва да ги разхождате. Те обаче носят голяма отговорност, тъй като трябва да полагате грижи за тях, за да им осигурите комфорт.

Защо е важно вашият домашен любимец да има собствен дом?

Първо трябва да запомните, че домашните любимци не са хора. Всяко животно има различни нужди. Като собственик на вашия домашен любимец,трябва да се уверите, че отговаряте на техните нужди.

Йерархията и територията са важни за кучетата, поради което те ценят лидерството и собственото си пространство. От своя страна котките са обикновено независими и също се радват да имат собствено пространство.

Като цяло зоните за домашни животни, като къщи или легла, им позволязават да имат безопасно пространство, където да се чувстват комфортно, защитено и спокойно. Освен това им осигурява необходимия комфорт за почивка и се предпазват от студа или жегата.

Както и ние така и домашните любимци трябва да имат собствено пространство за почивка, сън и съхранение на играчките си.

Също така, домашните любимци трябва да имат собствено легло, за да се предотврати разпространението на болести, като например акари балхи и др. Испанското общество по детска клинична имунология и алергология посочва, че алергените от кучета и котки остават във въздуха за дълго време и се намират главно в изпражненията им.

За да избегнете разпространението на тези алергени, домашните любомци не трябва да спят в едно легло с хората и те също трябва да се къпят често. По същия начин трябва да почиствате дома си старателно, ако имате домашен любимец.

Идеи за къщичка или кът

С нарастващата популярност на домашните животни много неща станаха много скъпи. Ако се замислите обаче, можете да направите красиво, оригинално и копакно място за вашият приятел.

Независимо какво сте избрали да направите, не забравяйте да разположите къщата в удобна за него и за вас зона, която не е изложена на прекомерна топлина и студ. Можете да го държите на място във вашия дом, което ще му позволи да бъде до семейството ви и да се чувства част от ежедневните дейности.

  • Триъгълна форма

Можете да направите къща с форма на триъгълник, което е много добър вариант за котки. Просто просто ще ви трябват два дървени правоъгълника и един квадрат. Квадратът ще бъде основата и трябва да съедините двата правоъгълника, за да оформите триъгълника на покрива.

За целта направете разрез със същия размер на една и също място в двата правоъгълника. След това съединете двете парчета, за да оформите триъгълника.

След това залепете триъгълника към квадратната основа. За да бъде оптимално за котки.

  • Със старо палто или пуловер

Много е лесно да използвате палто или пуловер, за да направите къща за домашни любимци. Тази идея ви позволява също да рециклирате стари дрехи! Тъй като дрехите са пропити от вашия аромат, вашият домашен любимец със сигурност ще го хареса.

Просто вземете възглавница или някакъв вид подплата, която може да намерите в повечето тъкани и дрехи.

След това просто натъпчете възглавницата през широката част  и  зашиийте. След това напълнете ръкавите и ги съединете във форамата на кръг следвайки ръба. За да го направите по- стабилен можете да зашиете или залепите ракавите на възглавницата.

  • Със палети

Палетът е рамка от дърво, която се използва по складовете. Може да ги намерите почти на всякаде.

Те са много функционални, защото са оформени като дъски за легло. Използвайте няколко пирона и силно лепило за дърво, за да съберете няколко и да направите красива мебел.

След това нарисувайте името на вашия любимец върху дървото, за да украсите къщата. Оформете малки чекмеджета с пролуки в конструкцията, за да съхранявате вещите на вашия домашен любимец.

  • Със стари гуми

Гумите са един от най- замърсяващите елементи и отнема много време да да се рециклират. Може обаче да използвате старите си гуми като ги направите кът за домашните си любимци. Ще изглежда страхотно, ако поставите удобна възглавница вътре и я украсите добре.

Важно е да почиствате къщата на вашия домашен любимец

След като приключите с направата на кащата, трябва да знаете, че работата не свършва дотук. Не забравяйте, че ще се нуждаете от редовна поддръжка. По същия начин е много важно да поддържате всичко чисто, да дезинфекцирате възглавниците и да перете постелките често. По този начин ще избегнете неприятните миризми и развъждането на бактерии.

Източник: https://steptohealth.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts