4

окт.

4 вида женски оргазъм – какъв е вашият?

Експерт говори за видовете удоволствия, и по-точно – оргазъм, които всеки може да постигне

Изглежда, че революцията, настъпила след суровия асексуален социалистически режим, доведе до пълната еманципация на обществото. Но, все още има какво да се желае! Много хора и до днес не могат да говорят спокойно и свободно за секс, а тези, които се хвалят с познанията си в тази област, понякога дори не подозират, че онова, което знаят е много повърхностно.

Ето защо е важно непрекъснато да разширявате хоризонтите си в областта на сексуалните отношения, видовете женски оргазми, значението и ползата от общуването на интимни теми с вашия мъж. Днес малко от тази материя ще ни разкрие експерт – психолог и специалист по семейни отношения Мария Тихонова.

Мария Тихонова

Повечето жени дори не могат да разберат тялото си. В определени дни изгарят страстно от желание, а в други дори разговорът за интимност ги отвращава.

Всъщност всеки от нас е индивидуален, но някои видове сексуално поведение все още съществуват. Тези типове и до днес не могат да бъдат обяснени на физиологично и химично ниво, но в психологическата практика има четири типа. Те могат да бъдат смесени, неясно изразени, но все пак един от тези видове винаги преобладава над другия.

Първият тип е зареждане

Характеризира се с ниско ниво на сексуална активност, преди да настъпи така наречената фаза на желание.

По време на тази фаза жената страстно иска секс и се стреми по всякакъв начин да се отпусне. След като постигне оргазъм, тя отново е сексуално отчуждена за доста дълъг период от време.

Вторият вид е кумулативен

Собственичките на този тип оргазъм са в състояние да изпитват удоволствие многократно. По правило само половият акт не е достатъчен за една такава жена. Тя се стреми да получи всички оргазми, които ѝ се полагат.

След това идва период, когато тя няма особена нужда от секс при липса на каквито и да е сексуални стимули.

Третият тип е непрекъснат

Типичните му представителки са с ниска сексуална активност, но ако жената бъде склонена към полов акт, тя винаги постига оргазъм и дава всичко от себе си.

Четвъртият тип е периодичен или тип „на настроение“

Тези дами искат секс без никакви шаблони. Тяхното желание зависи от много фактори: настроение, овулация, благосъстояние.

Дори и с това знание, жените, които водят активен полов живот вече могат да разберат дали днес е възможно да влязат в сексуални отношения и да чакат оргазми или все още си струва да държат „коня си обуздан“, обяснявайки на партньора си, че незабавният сексуален контакт е неподходящ.

Ако не сте готови да откажете на мъжа, трябва да разберете дали можете да получите оргазъм днес или не, защото вашето настроение и настроението на вашия партньор зависи от това.

Защо трябва да говорите за секс с вашия партньор?

Много мъже не знаят за съществуването на различните видове оргазъм. Следователно, ваша отговорност е да му кажете без срам, че можете да постигнете удоволствие (както да задоволите и него) само, например, по определен начин. Или, например, че само класическият секс не е в състояние да ви доведе до кулминация.

Поемете отговорност за изследването и развитието на връзката си в сексуален план. Качеството на вашия секс зависи пряко от това колко добре се познавате.

Вашата цел е да постигнете компромис между два организма, които са толкова различни, но искат да бъдат заедно. Не правете това, което не искате, но не се отдавайте и на нежелано поведение.

Задайте му основния въпрос: „Как си го представяш…” – и той ще ви залее с предложения. Познайте себе си и бъдете щастливи!

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts