3 предварителни теста решават дали ставате един за друг

Добре е преди да изречете заветното „Докато смъртта ни раздели!“ да разберете дали това е вашия човек

Преди да започнете същинския семеен живот е препоръчително да направите няколко теста


Пътувайте заедно

Когато човек попада в непозната среда, сблъсква се с културни различия и неочаквани препятствия, показва себе си. Много е важно да видите как ще реагира партньорът ви в необичайна ситуация, дали ще ви бъде от помощ, дали ще се държи адекватно, дали ще прояви черта от характера си, с която не бихте могли да се примирите.

В крайна сметка съвместният ви живот ще бъде пътешествие. Не бихте искали да го споделите с човек, с когото не се чувствате сигурни.

Обсъдете представата си за бъдещето

Дори да не сте от хората, които планират всичко в детайли, а от онези, които обичат да импровизират, все пак не може да не говорите за големите неща.

Днешният свят е много отворен и динамичен, нищо не е веднъж завинаги, както и да изглежда в момента. Обсъдете например къде ще живеете. Може да се окаже, че вие нямате нищо против да отидете да работите в друга страна и даже затова сте избрали международна компания, а любимият ви не си представя емиграция дори за две-три години.

Въобще не се подразбира и че е модерен мъж, който след брака ще е готов да понася вашето балансиране между ролите на съпруга и на професионалистка. Особено пък след като имате деца. Това също е тема на разговор. Някои жени не мечтаят да стават многодетни майки, дори биха искали само едно дете, защото не смятат, че ще могат пълноценно да отгледат две.

За парите не е срамно да се говори, дори е наложително. Може вие да си представяте общ семеен бюджет, както е било при родителите ви. А пък той да си представя каса, в която двамата внасяте по равно и всеки е свободен да разполага сам с останалите си доходи. Скандалите за пари са втората най-честа причина за разводите. И караниците са не само когато финансите не стигат, ами и когато са в изобилие.

Не е за пренебрегване и битовата част. Не една и две двойки са се разделили, понеже са се скарали за разпределението на домакинските задължения. Все още не са чак толкова редки българите, които смятат, че всякакво шетане вкъщи е работа единствено и само на жената.

Поживейте под общ покрив

Колкото по-дълго, толкова по-реална представа за партньора си ще добиете. Ако нямате възможност да се съберете в собствено жилище или да си вземете квартира за повече време, намерете начин да сте някъде в домашна среда само двамата поне седмица. Психолозите твърдят, че след петия ден човек започва да се държи естествено и забравя да се старае да бъде такъв, какъвто не е.

Само и единствено когато живеете с някого, ще видите истинските му навици и ще проверите дали ги издържате. И не си въобразявайте, че ще можете съществено да ги промените.

Съвсем отделен сюжет е, ако ще трябва след брака да живеете с неговите или вашите родители. Това също трябва да се пробва достатъчно предварително. Не една и две двойки са се разделили и заради активната намеса на свекървата или тъщата във връзката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може ли тялото ни да привлича и отблъсква парите?

Как да бъдеш модерен родител през 21-ви век?