връзка

26

юли

20 признака за силна връзка

Кои са признаците че сте намерили човека за вас?

Идеалната двойка не съществува, това е вярно. Да обичаш някого означава да го уважаваш, да му се възхищаваш и да бъдеш до него в добрите и лошите моменти. Ако партньорът ни не ни обича такива, каквито сме, не ни подкрепя и вместо това ни унижава, тогава това не е любов и може би ние лъжем себе си.

Ето защо връзките изискват усилия. Когато не обичаме себе си, позволяваме на другия човек да ни натиска.

И така, как изглежда една силна връзка?

Възхищаваме се един на друг

Когато обичаш някого, ти му се възхищаваш. Възхищавате се на начина им на съществуване, на поведение с вас и другите. Възхищавате се на неговия или нейния начин на живот, техните хобита. Възхищаването е любов.

2. Ние се уважаваме

Когато се обичаме, ние уважаваме и ценим мнението на другия. Мисленето по различен начин не означава, че има конфликт; напротив, ние приемаме нашите различия, защото те предлагат възможности за учене и растеж.

3. Страдаме, когато чувстваме, че сме наранили другия

Когато обичаме човек, ние страдаме, ако видим, че сме направили нещо лошо от него или нея. Загрижени сме и се опитваме да поправим щетите, които сме причинили.

4. Ние прощаваме

Когато обичаме някого, ние разбираме и искаме да простим. Любовта има своите възходи и падения и понякога партньорът ни понякога може да ни нарани. Но любовта означава да знаеш как да искаш прошка и да прощаваш без негодувание.

5. Допълваме се взаимно

Защото си даваме това, от което имаме нужда. Защото, когато сме нервни, партньорът ни ни успокоява. Защото, когато сме притеснени, те ни отпускат. Защото взаимно се допълваме.

6. Ние не изискваме неща един от друг

Ние сме свободни и не се притежаваме. Ние сме просто спътници, които искат да пътуват със същия влак. От момента, в който се видяхме, и двамата избрахме възможно най-свободния и уважителен начин да бъдем спътници. Но всеки от нас е самостоятелна, цялостна личност.

Когато обичаме, ние не сме половината на другия, а по-скоро сме пълни с конкретните си отговорности да планираме бъдеще заедно.

7. Продължаваме да се изненадваме взаимно

Малък неочакван подарък, билети за любимото ни шоу, текстово съобщение или поздрав с усмивка. Малки детайли, които правят разликата. Всичко това подхранва любовта на двойката.

8. Научихме се да се наслаждаваме на различни етапи на връзката

Когато обичаме някого, ние се наслаждаваме на всеки етап от любовта. Вече не се чувстваме толкова замаяни, но имаме уникално съучастие. Понякога отново започваме да усещаме пеперудите, както в началото, и след това се връщаме към нашата прекрасна рутина.

9. Искаме да прекарваме време заедно

Когато имаме връзка с друг човек, обичаме да прекарваме време заедно и да споделяме моменти, пълни с преживявания и чувства.

10. Помагаме си взаимно

„Тя знае повече за това от мен“, „Той знае това по-добре от мен“… Когато имаме нужда от помощ, знаем, че партньорът ни ще е готов да улесни нещата за нас.

11. Не пропускаме да попитаме: Как мина денят ти?

Много е важно другият да знае, че ни е грижа за него или нея и че всеки ден първото нещо, което правим, когато го видим, е „Как мина денят ти днес?“

Притесненията за това как са те са от решаващо значение за подкрепата и установяването на чувството ни за съпровождане на другия.

12. Ние уважаваме нашите пространства

Винаги, когато правим нещо, ние ги включваме, въпреки че знаем как да уважаваме моментите, когато трябва да сме сами или с други.

13. Ние показваме любовта си всеки ден с малки жестове

Намигване, целувка, усмивка… са достатъчни. Един жест може да бъде нещо повече от думи. Един жест може да бъде тих символ на нашата любов.

14. Все още си спомняме неща от нашето минало заедно с любов

Мина известно време, но си спомняме всичко, което сме живели заедно. Всичките ни успехи, радости, провали и трудности, но винаги изправени пред тях, винаги обединени.

15. Защитаваме се един друг

Когато обичаме някого, ние не подкрепяме никого, който би могъл да навреди на партньора ни по един или друг начин. Защитаваме ги „със зъби и нокти“.

16. Караме се взаимно да се чувстваме добре

Когато обичаме, ние не искаме партньорът ни да се чувства зле от някое от нашите действия и се опитваме да ги накараме да се чувстват щастливи с нас.

17. С един поглед си казваме всичко

Когато погледнем партньора си, разбираме дали е тъжен или притеснен. Когато гледаме партньора си, знаем как се чувства, дали се чувства неудобно или наистина се наслаждава на нещо. Заедно сме научили езика на очите си.

18. Продължава да има химия между нас

Въпреки изминалото време и промените, ние все още обичаме партньора си и продължаваме да изпитваме привличане и желание към него или нея.

19. Ние сме търпеливи и щедри

Любовта не изисква постоянно. Любовта е даване и получаване. Обичаме само когато сме в състояние да се жертваме за другия и се опитваме да го разберем, защото това не е моето или твоето виждане, това е комбинация от двете.

Обичаме, когато приемаме недостатъците на другия и нещата, които не харесваме. Когато сме търпеливи и нямаме намерение да променяме някого или да го нагласяме по наш вкус.

20. Ние сме лоялни, истински и честни

Не можем да обичаме никого, освен ако не сме искрени и честни с него. Любовта няма големи тайни от другия. Най-много има малки малки тайни, които ни правят интересни. Да бъдем лоялни, честни и автентични е основата на нашето доверие.

Източници: https://exploringyourmind.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts