16 неизбежни факта за живота след 40 години

Според научно изследване критическата възраст е мит

two women drinking champagne

В живота на жената след 40 се случват множество удивителни промени. Много неща, които преди 10 години са имали огромно значение, днес се оказват маловажни. В момента всеки етап от живота е от огромно значение, започваш да цениш това, което по-рано не си забелязала. На някои неща гледаш с голяма доза умора и самоирония. По-долу ще ви разкажем с какви забавни изменения се сблъскват жените в зряла възраст.

Жените в зряла възраст


1. Коси
Не, не косите на главата. Всички знаят, че те стават тънки и безжизнени и в края на краищата падат. Но никой не очаква поникващото окосмение под брадичката. Може и да не ги забележиш у дома пред огледалото, но само да се появиш на публично място, всички ще се втрещят! Задължително е да се снабдиш с пинсети.

2. Мозък
Забравяш защо си влязла в стаята. Търсиш телефона си навсякъде, а го държиш в ръката си. „Как се казваше този актьор, на езика ми е,“ и всичко в този дух.

3. Хигиената
Нормите на хигиената започват да се възприемат противоречиво. Изразяваш крайното си недоволство от това, че някой пие сок направо от кутията, но позволяваш на домашните си любимци да спят при теб в леглото.

4. Лице
Бретонът и тъмните очила са твоите най-добри приятели.


5. Долното бельо
Никакви врязващи се прашки повече. Ти си открила своята идеална марка бельо и се стараеш да му останеш вярна. Животът е прекалено кратък да го пилееш по могазините в търсене на бикини и сутиени.

6. Хранене
Да изядеш цяла торта на едно сядане си можела на млади години. А сега твоите гастрономични навици могат просто да те убият.


7. Стил
Още често ходиш по анцуг на улицата. Карл Лагерфелд казва: „Спортните панталони – те са признак за това, че сте изгубили контрол над живота си.“ Освен това с удивление откриваш, че хипстърите носят същото, които и ти като ученичка.

8. Обувки
Високи токчета? В кофата! Удобството вече е основният критерий при избора на обувки. Без смущение казваш на консултантите в магазина, че имаш много широки стъпала. За щастие мокасините днес са на мода.

9. Махмурлук
Става все по-трудно да пиеш. Можеш да имаш зверски махмурлук само като погледнеш бутилка ликьор.


10. Грим
Излизането на улицата без грим започваш да го възприемаш като агресивен акт и нарушение на общественото приличие.


11. Музика
Твоите някогашни кумири, които често са били символ на протест, днес се наричат класика, а понякога и безнадеждно остарели. Дейвид Бауи умря, а „Абба“ записват нов албум.

12. Фигура
Признаваш факта, че идеалното тяло е това, в което си в момента. И друго няма да има. Здравето, почивката и внимателното отношение към организма са станали за теб много по-актуални.

13. Грамотност
Чувствителността ти по отношение на грамотността нараства с пъти. Неправилната запетая може да предизвика половинчасов ропот.

14. Родители
Престанала си да виждаш в лицето на мама и татко отвратителни деспоти, които искат да разрушат живота ти. Всъщност те са едни нелоши хора, които ти желаят най-доброто.

15. Безпокойство
Отправяйки се на пътешествие, ти си изключила ютията, котлона, газта, водата, нахранила си котката. И ясно помниш, че си взела със себе си пари, паспорт, билети, телефон. Но въпреки това нервничиш, проверявайки чантата: не съм ли забравила нещо?

16. От другата страна…
Вече не преживяваш тежко нещата, които не можеш да контролираш. Например това какво мислят другите за теб. На поканата на неприятен за теб човек, просто отказваш. Повече не си длъжна да отделяш време за токсични хора.

Настъпването на зрелостта не означава начало на критическа възраст. Освен това скорошни научни изследвания доказват, че критическата възраст е мит. Нищо, че никога няма да станеш президент, кинозвезда или олимпийски шампион. Затова пък си добър лекар, счетоводител, програмист, майка в края на краищата. Сега познаваш себе си по-добре, изпитваш увереност в себе си и своите сили.

Несъмнено тялото и разума на жената губят предишната си сила и привлекателност. Но много жени не биха се съгласили да сменят своите четиридесет с късните двадесет. На 40 ти обичаш по-силно, смееш се по-гръмогласно, уважавеш себе си повече. Реалността те е закалила, станала си дръзка и безстрашна – и това е твоята най-добра версия.

Так Просто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 знаменитости, които са изглеждали са оставили своя лош моден вкус в миналото

Шерпите – дребничките, но силни обитатели на „покрива на света“