14 неща, с които жените се самозалъгват

Най – често срещаните женски заблуди

Да, има много лъжи, които жените си мислят за себе си. Най- лошото е, когато започнем да вярваме. Добре ще е ако откриете личната си заблуда тук.

„Сексът ще  разреши проблема”

Смятате ли, че използвате секса, за да решите проблемите във връзката си? Вие ли сте от онези, които предпочитат да правят секс с партньора си, за да прекратят скандала, отколкото да поговорят за нещата? Работата е там, че  сексът може да бъде временно решение, но проблемите ви ще се задълбочат  докато реално не ги разрешите. Конфронтацията е трудна, но трябва да спрете да използвате секса като оръжие. Трябва да  се изправяте пред проблемите си като жена, да ги разрешавате  и след това да правите секс.

„ Ревнува, прави го защото го е грижа”

„Бях във връзка с ревниво гадже, което мразеше, дори ако говоря с други момчета от моя клас. Бях на достатъчно наивна, за да повярвам, че ревността му означава, че го е грижа. Стигна се до етап, в който имаше физическо и емоционално насилие и ми отне доста време и много сълзи, за да осъзная, че не добра да се отнася с мен по този начин”. Не трябва да оправдавате неразумните действия на партньора си, като мислите, че така той доказва любовта си към вас. Малко ревност е естествено, но да се държи по този начин не е нормално! Не е добре за вас и трябва да спрете да се самозалъгвате.

„Прекарваме цялото си време заедно защото се обичаме”

Тази женска заблуда, е кой не иска да прекарва повече време с партньора си? Не прекарвате цялото си време от сутрин до вечер с него. Не забравяйте, че сте индивидуалност и любовта не означава, че трябва винаги да сте до него или да знаете какво прави в момента. Правете нещата сами, излизайте с приятелките си, накратко имайте си самостоятелен живот!

„Трябва ми мъж в живота”

Да си самотна и да имаш цялата тази свобода е също толкова забавно, ако не и повече. Освен това никога няма да откриете себе си, ако никога не сте оставали самотни. Не се самозалъгвайте, че винаги трябва де сте с някой само за да не сте самотни.

„Заблудата, че не можете без да си вземете това нещо”

Едно от най популярните самовнушения, които жените си казват, може да се окаже доста лошо за джоба ви. Винаги, когато погледнете лъскави нови обувки или красива рокля, границата между „ искам и имам нужда изчезва. Резултатът е пълен гардероб с рокли и обувки, които почти никога не се носят.

„Той ще промени решението си за брака и ще ми предложи”

Това е за тези, които са в задънена улица. Продължаваш да имаш надежда, че той ще размисли и някой ден ще ти предложи. Ако той знае колко е важен брака за вас и държи на вас той би променил решението си.

„Ще отида на фитнес утре”

Това е една от най- често срещаните лъжи, които жените си казват. Ако наистина го искате направете го днес. Не го оставяйте за утре.

„Аз съм твърде стара за това”

Запомнете, че никога не сте твърде стара да се забавлявате, да влезнете в нова връзка, да се влюбите. Възрастта е само число, когато наистина повярвате в това и спрете да лъжете себе си, ще намерите щастието.

„Всеки свестен мъж вече е зает”

Това е една от най- често срещаните женски заблуди, които жените са склонни да вярват. Колкото и сложна да е била любовната ви история, това не значи, че всеки подходящ човек за вас вече е зает.

„Аз съм независима жена и не ми трябва никой”

Докато едни  жени трябва да си починат от дълги връзки, други имат нужда да отворят нова страница. Голяма част от жените особено във времената, в които живеем, са насочени към успех в кариерата. Трябва да се избягват тези две крайности. Да си зависима твърде много от мъж и да се убедиш, че не трябва. Трябва да се баланс.

„Той нямаше в предвид това”

Връзките могат да бъдат трудни, най- често се придържаме към нещата и се убеждаваме, че всичко е наред. Често когато половинката ви казва нещо нараняващо или ви прави скандал, някой от нас са склонни да ги извиняват, като си казват неща като „ Вината е моя” и „ Моментът беше много нажежен”. Трябва да се откъснете от това.

„Не съм достатъчно красива”

Чудели ли сте се дали сте достатъчно красиви за някого или нещо? Дори да не сте се питали това, тази мисъл няма как да не е минавала пред умът ви. Грешката, която всяка обикновена жена прави е да се съмнява в себе си. Това са ограничения, които сами си поставяме. Важно е да знаем, че сме достатъчно красиви. И да не се самозалъгваме.

„Не ми е нужна помощ”

Това, което повечето жени правят е да сдържат чувствата и емоциите си и да се държат така, сякаш не се нуждаят от ничия помощ. Те се пазят другите да не ги възприемат като слаби. Изразяването на емоциите си или получаването на помощ от някой друг не е слабост, защото трябва да сте силни да си признаете на себе си, че имате нужда от помощ, и смелост, за да разкриете истинските си чувства.

„ Не ме е грижа вече”

Това е фраза, която всяка жена е използвала през живота си. Независимо дали става въпрос за скандал с партньора си, семейство или приятел. Ние винаги бързаме да кажем, че повече не ни интересува, когато ситуацията е такава, че се засегнем. Но защо го казваме? Няма смисъл.

Източник: https://lifestyle.allwomenstalk.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 причини да завиждаме на омъжените мюсюлманки

Най-странната къща в Япония: отвън 2 етажа, вътре – 13