18

мар.

Диетолог Анри Шено: „Три хранения на ден са достатъчни. Повече е излишно! „

Лекарят Анри Шено е познат дори на тези, които са далеч от диетиката. В тази област той практически е бог и създадената от него бионтология намира все повече и повече последователи. Кой само не е идвал да свали излишните си килограми в клиниката му в Мерано! Тук ще научите какви дава съвети за здравословно хранене. 

 Анри Шено

В уелнес центъра Шено през годините пациенти са били, принцесата на Монако, емира на Катар, Лучано Павароти и впечатляваща част от руския бизнес елит. Сред клиентите на Анри – Силвио Берлускони, съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков, Елена Батурина, и Михаил Саакашвили.

Anrieno диета

Каква е същността на френската техника? На първо място е, че основната му цел не е да намалите теглото си, а да се отървете от шлаки и от токсините. Техниката на Анри Шено в медицинския център ѝПалас Мерано в Италия включва няколко основни компонента: индивидуална диета, билкови настойки, детоксикация и процедури за отводняване.

aniseno detox

Методологията на култовия лекар може да се нарече симбиоза между Европа и Китай, при ней най-причудливо се преплитат най-напредналите европейски постижения в  област на живота на организма и древните учения на китайската медицина за енергийните канали в човешкото тяло.

Anrieno е диетолог

Енергийната диета, разработена от Анри Шено, принадлежи към категорията на бързите диети за здравословно хранене и се основава на принципите на работата на човешкото тяло. Тя се основава на спазването на правилния баланс на протеини, мазнини и въглехидрати, както и отхвърлянето на висококалорични храни, което води до загуба на тегло.

Разбира се, не всеки може да си позволи да посети клиниката на известния специалист по хранене, защото цената на седмичния престой е около 3 000 евро. Въпреки това, техниките му могат да бъдат съблюдавани у дома, в допълнение, много от неговите съвети относно здравето и корекцията на теглото са лесни и лесно осъществими.

Енергийна диета от Анри Шено: основни правила за здравословното хранене

  1. Плодовете трябва да се консумират преди главното хранене, а не след него. Факт е, че те се абсорбират бързо, давайки енергията на тялото, но ако плодовете се консумират след основната храна, те се усвояват трудно и добавят токсини.Ето защо идеалното време за тях е закуската. И трябва да изберете продукти с нисък гликемичен индекс. Трябва да се избягват грозде, пъпеш, смокини, дати, пресни банани. Полезни са ябълки, круши, сливи, портокали, мандарини, кайсии, киви, ягоди, череши, грейпфрути и манго.
    таен здравен кодекс за здравословно хранене
  2. Сладкарски изделия е по-добре да не се ядат изобщо, захарта е най-добре да се намали до минимум, сол да се  замени с подправки, които подобряват на метаболизма.
  3. Кафето не е най-добрият старт за деня. Най-доброто горещо питие ще бъде зелен чай.
  4. Спортувайте редовно. Правете поне веднъж седмично сутрешни упражнения. Не забравяйте за вечерните разходки и лекото бягане.
    клиника anri sheno italy за здравословно хранене
  5. Всеки ден медитирайте – мозъкът трябва да почива и да се отпусне.
  6. Приучи тялото си към забавянето на въглехидратите. За да направите това, добавете различни порции каши към вашата диета.anrieno clinic за здравословно хранене
  7. Вино е най-добре да се пие вечер – то е богато на полифеноли и антиоксиданти. Ако използвате качествено вино умерено, това ще е само от полза за тялото.
  8. Решаваща играе не само това, което ядеш, но и кога го правиш. Идеален период за усвояване на хранителни вещества – от 12 до 20 часа. През този период храната се смила по най-добрия начин.
  9. На всеки 7 години в човешкото тяло метаболизмът се променя, така че редовно преглеждайте вашата диета и не само изхвърляйте от нея всичко, което не работи за добро, но също така намалете количеството храна, която ядете.

Според Анри Шено, процесът на стареене е пряко свързан със шлаките в тялото. Токсините, които многократно поемаме, се дължат на небалансирано хранене, влиянието на факторите на околната среда и начина на живот, което води до енергиен и функционален дисбаланс.

 Следователно, процесът на възстановяване на здравето трябва да започне с прочистването на тялото. Д-р Шено формулира правилата за детоксикация , която ще помогне да се подготви тялото за предстоящото прочистване, да се очисти от токсините и гладко и безболезнено да напусне програмата за детоксикация.

10 правила за детоксикация от Анри Шено

  1. Увеличаване на времето за сън
    Сънят е времето, когато мозъкът се възстановява. Производството на мелатонин започва след 20 часа, затова е полезно да си легнете навреме. В крайна сметка, когато извършвате програма за детоксикация, е необходима допълнителна почивка.
  2. Грижи за храносмилането
    Преди да си легнете, следвайки съвета на Анри Шено, трябва да изпиете чаша гореща вода. Френският диетолог не препоръчва да се използват лаксативи по време на детоксикация.Ако все пак има нужда да се регулира дейността на червата, вместо слабително е по-добре да се използват такива средства: вземи прясна ленено семе, трици, меласа и овес (всички две супени лъжици), някои стафиди, смокини, и чаша дестилирана вода. Размесете добре всичко и яжте.
    enryu меню за здравословно хранене
  3. Балансирайте диетата си
    За да може тялото ви да се справи с всички инфекции, лесно да абсорбира калций и магнезий, е необходимо да приемате достатъчно количество полиненаситени мастни киселини, витамин С и пробиотици дневно.
  4. Направете правилното меню за детоксикация
    Според Анри Шено детоксикацията продължава 3 дни. Във всеки от тези дни менюто ви трябва да съдържа зърнени култури и зеленчуци, съдържащи фибри, както и лук и чесън.Всяка сутрин трябва да изпиете чаша топла вода, подкислена с лимон. И за да се чувствате по-добре, можете да пиете вода на чист въздух. Преди да си си легнете, не забравяйте да повторите този ритуал.Нека простотата на света да ви даде истинско удоволствие. Не забравяйте да се отпуснете и да си почивате през деня. Достатъчно ще е 30-40 минути след или по време на детоксикацията.
    ансиричния метод за здравословно хранене
  5. Правилно приспособяване към детоксикация
    Събуди се, усмихни се слънцето и на новия ден и ги пусни в дома си. Отворете завесите по прозорците, правилно се разтягайте, разсъни се и чак след това отидете в кухнята.Не забравяйте, че в сърцето на успеха на детоксикацията е доброто настроение. Важно е да се очисти не само вашето тяло, но и вашият ум, а за успешното почистване трябва да поемете определени задължения. Дерзайте!
    храната на Ани за здравословно хранене
  6. Насладете се на СПА процедури
    Ако имате възможност да си направите почивен ден – вземете го, вземете СПА лечение за детоксикация и релаксация. Така можете да получите огромно удоволствие от процеса.Сутрин, преди началото на програмата за детоксикация, смесете сусамово масло с морска сол, очистете тялото с тази смес. И след това се измийте, за предпочитане със сапун с добавяне на зехтин.
  7. Pei detox коктейли
    В книгата „Detox“ Анри Шено подчертава, че правилното провеждане на програмата за детоксикация е невъзможно без специален почистващ коктейл.Смесете сок от моркови и цвекло в смесителя (съответно 300 и 100 ml). Добавете пюре от зеле, брюкселско, бяло или броколи (60 мл), нарязани ечемични кълнове (3 чаени лъжички) и четири скилидки чесън. Приготвената смес може да се съхранява в хладилника и да се пие на всеки 2-3 часа при 200-300 грама за три дни.
    anrieno принципи на храненето за здравословно хранене
  8. Продължавайте да спазвате правилната посока
    Преминавайки през трудности и изпитания, постепенно се върнете към нормалния хранителен режим за себе си. Всеки ден, спазвайте следните принципи: пийте много вода, повече време релаксирайте и се  и възстановявайте, ограничете консумацията на алкохолни и газирани напитки, яжте голямо количество пресни зеленчуци, ограничете в диетата си мазни храни и захарни изделия.
  9. Направете график за детоксикация
    Тридневната програма за детоксикация се провежда не повече от веднъж месечно. Връщайки се към обичайния ритъм на живота, със сигурност ще преживеете вълна от енергия, ентусиазъм и желание да следвате здравословна диета.
  10. Не прекалявайте с
    Ключова дума по време детоксикация, заяви Анри Шено – е „умереност“. Следвайки принципа на „всичко в умерени количества“, ще получите по време на почистването на положително тридневно преживяване, което естествено ще ви доведе до здравословен начин на живот за много години.

Винаги слушайте тялото си. То само ще ви каже какво му липсва и какво е по-добре да се изключи от ежедневното хранене. Бъдете ангажирани с физическото възпитание и бъдете здрави!

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts