10 неща, които трябва да изхвърлите веднага!

Обикновено желанието за започване на здравословен начин на живот е придружено с пазаруване на йога постелки, дрехи за тренировка и т.н. Но за да станете една по-добра версия на себе си трябва да се отървете от някои неща.

изхвърляне

 

1.Стари пластмасови контейнери
Разходете се през вашата колекция от контейнери за храна и с чисто сърце хвърлете всичко направено от прозрачна твърда пластмаса. Тези видове пластмаса могат да съдържат ВРА. Въпреки, че съвременните производители на пластмаси го изключват от техния състав, старите все още могат да бъдат отровени от него. Не ги нагрявайте в микровълнова фурна, защото вредното вещество ще започне бързо да се отделя от пластмасата. Стъклените контейнери са най-сигурната алтернатива.

антибактериален сапун
В допълнение, използването на такъв сапун може да доведе до устойчивост на бактериите към антибиотици

2.Антибактериален сапун
Антибактериалният сапун не е по-ефективен от обикновения, а дори по-вреден.
Лабораторни изследвания на триклозана, активната съставка на антибактериалните препарати за почистване, показаха, че тя може да промени хормоналния баланс при животните.

3.Диетична сода
Сензационно проучване, публикувано в списание Nature, показва, че нехранителните подсладители- захарин, сукралоза, аспартам и други, могат да навредят на полезните чревни бактерии, които играят важна роля в обмяната на вещества.

4.Износените спортни маратонки
В повечето случаи маратонките за бягане трябва да се сменят на всеки 350-650 километра. За бегачите, които преминават 50 километра на седмица, трябва да сменяте маратонките си на всеки 2-3 месеца.

исносени маратонки
Когато спортните обувки се изтъркат, губят свойствата си и престават да предпазват краката от сблъсък с повърхността. Това означава, че се увеличава риска от нараняване

5.Четка за зъби
Ако почиствате зъбите си сутрин и вечер, както се очаква, тогава вашата четка за зъби губи формата си по-бързо, отколкото бихте желали. Зъболекарите препоръчват да я сменяте на всеки 3 месеца. Старите четки се справят по-трудно при премахването на плаката.

6.Ненужните вещи
Живеем в материален свят, който понякога започва да ни заобикаля неконтролируемо с неща, които нямат нито практическа функция, нито доставят удоволствие. Колкото повече вашата къща е пълна с боклуци, толкова по-трудно е да се съсредоточите върху важните неща. Чувствайте се свободни да изхвърляте всичко, което ви дразни: 1 чорап, „колектори за боклук“ в кухненските шкафове и други.

7.Дрехи, които не носите
Вижте в килера. Колко от тези неща не сте носили тази година? Много от тези, които свалят килограми, оставят повече дрехи за „бъдеща употреба“, а тези, които са се възстановили, внимателно съхраняват твърде тесни дънки от студентската си ера, надявайки отново да ги облекат някой ден.

гердероб
Такива дрехи могат да причинят безпокойство и разочарование.

8.Стари продукти в хладилника
Просто правило относно бързо развалящите се продукти: ядете, хвърляйте, замразявайте. Листерия, която може да се появи в хладилника за 1 седмица, може да доведе до менингит, спонтанен аборт и дори смърт.

9.Стара козметика
Течната козметика, включително и спиралата, може да се превърне в любимото място за бактерии. Офталмолозите съветват да се отървате от старата козметика 2-3 месеца след отварянето и. В спиралата, бактериите попадат по миглите и започват да се размножават интензивно в комфортна влажна среда.

10.Мръсни контейнери за контактни лещи
Използването на замърсени контейнери за контактни лещи е основен фактор за инфекция на очите.Трябва да се сменят на всеки 3 месеца и ежедневно да се чисти, суши и сменя разтвора.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ексфолирам

Ето 5 причини защо не трябва да ексфолирате кожата си!

Съвети на психолога за самотните жени