10 неща, които не трябва да изхвърляте в канала на мивката

Повечето водопроводни инсталации в домовете са извън полезрението, скрити под мивката или зад стени

Broken eggshell from a few eggs in the kitchen sink. Cooking egg omelet for morning breakfast. Halved eggs after cooking scrambled eggs.

Но за тези тръби трябва да се полагат грижи. Някои храни, попаднали в тях, могат да увеличат замърсяването и да направят водопроводните ремонти по -чести.

Кухненската мивка постоянно е класирана като едно от най -мръсните места в дома. Според NSF International, организация за обществено здраве и безопасност, изтривалката пред входната врата и кухненската мивка са в началото на списъка с местата в дома с най-много микроби. Дори по -зле от ваната или тоалетната седалка, мивката е идеално място за размножаване на патогени.

Не хвърляйте ето тези неща в канала

Тъй като това, което изхвърляте в канализацията, засяга както водопровода на вашия дом, така и околната среда, важно е да разберете как да намалите щетите, нанесени както на вашия имот, така и на природата, като цяло.

Можете да постигнете това като никога не изхвърляте изброените по -долу неща в канализацията. Така ще намалите финансовия риск, тъй като водопроводните ремонти, освен че са скъпи, изискват и време, за да се намери правилния майстор.

  • Мазнина – Мазнината полепва във вътрешността на канализацията както във вашия дом, така и на общите тръби. С течение на времето може да запуши цялата тръба. Затова намерете подходящ начин да изхвърляте употребената мазнина по подходящ начин.
  • Черупки от яйца – Яйчната черупка се състои от твърда външна обвивка и тънък, подобен на мембрана, вътрешен слой. Случва се части от обелените яйца да попадат в канала. Добре ще е да белите яйцата далеч от мивката.
  • Утайка от кафе – Няма да повреди тръбите, ще помогне за абсорбиране на миризмите, но се натрупва и така увеличава риска от запушване на канализацията.

Утайката от кафе е чудесно допълнение към компоста

  • Храни, които растат по размер – Храни, като тестени изделия и ориз, продължават да се разширяват, тъй като попиват остатъчната вода в дренажните тръби. Макароните често се правят с грис, който става лепкав и може да залепне по стените на тръбите.
  • Брашно – Смесвали ли сте брашно и вода заедно? Ако направите това, в крайна сметка ще получите лепило, което се залепва по стените на дренажните тръби и буквално заграбва всички малки парчета отломки по пътя.
  • Етикети за храни – Не бихте помислили да използвате мивка, за да се отървете от списъка си за пазаруване, но етикетите на храните често падат, когато миете плодове и зеленчуци.
  • Хартиени продукти – Тоалетната хартия е измислена така, че в крайна сметка да се разтвори във водата. Други хартиени продукти не се разтварят, след като са отмити в тоалетната или след като ги хвърлите в мивката. Изхвърляйте неща като хартиени кърпи, хигиенни продукти и памук в кофата за боклук.

Всеки един от тези елементи е силно абсорбиращ, което ги прави идеални за запушване на тръбите

  • Биоразградими или „миещи се“ продукти – Много от продуктите, рекламирани като биоразградими, може и да отговарят на определени стандарти , но често увеличават риска от запушване на канализацията.

Например, котешката тоалетна абсорбира силно влагата в канализацията. Котешките изпражнения могат да съдържат паразит, който причинява токсоплазмоза. Той не се унищожава от пречистването на водата и представлява заплаха за морските животни.

  • Бои и почистващи продукти – Въпреки че тези продукти са в течна форма, те увеличават риска от запушване на канализацията и замърсяват околната среда .
  • Лекарства – Логично е да се изхвърлят лекарства с изтекъл срок на годност или неизползвани лекарства в тоалетната или през шредер за боклук, но изследванията показват, че много от тези лекарства попадат в местните пречиствателни станции за отпадъчни води и след това се изпускат в околната среда. Има специални места в някои аптеки, на които може да изхвърлите лекарствата с изтекъл срок без притеснение.

Източник: www.familyhandyman.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защо не съм обичан?

Дженифър Анистън обясни защо предпочита да е сама