19

ян.

10 неща, които абсолютно не могат да се държат близо до Wi-Fi рутер

Струва си да помислите за самото местоположение на вашия рутер – не всички места са еднакво подходящи за това устройство

Трудно е да си представим сегашния ни живот без Wi-Fi рутер. Буквално всичко зависи от интернет: някой работи от вкъщи, друг гледа филми онлайн, а трети прекарва часове във видео разговори.

Всички джаджи са свързани към безжичния сигнал: от смартфона до лаптоп, дори „умните“ домакински уреди. Обикновено устройството „гнезди“ в коридора, в ниша над входната врата. Но има алтернативни решения: ако няма къде да поставите рутера, тогава той може да бъде поставен дори върху хладилника. Във всички случаи трябва внимателно да наблюдавате средата на рутера.

Какво не бива да се поставя около Wi-Fi рутер

По принцип е трудно да се повлияе на рутера, да му се заглуши или намали сигнала. Но самият той може да демагнетизира картите с магнитна лента и да намали качеството на предаване на преносими устройства. Например автомобилни ключодържатели и др.

Освен това не е необходимо да държите банкови карти и карти за отстъпки от магазини наблизо. Те бързо ще се развалят. Но карта с чип няма да пострада от влиянието на който и да е рутер.

Ключодържателят на автомобилната аларма също може да започне да работи периодично. Трябва също така да държите далеч от рутера чиповете за входните врати и Bluetooth слушалките.

Да се има предвид!

Микровълнова печка наблизо ще заглуши значително Wi-Fi сигнала. Тази категория включва и работеща прахосмукачка и други уреди , които имат двигатели.

Не блокирайте рутера с метални предмети, тъй като металът разсейва енергията на електромагнитното поле. Поставете го далеч от бетонни и тухлени ниши в стените . В противен случай сигналът няма да премине и да стигне до отдалечените ъгли на апартамента.

И ако интернета не работи добре в апартамента, не бързайте да вдигате скандал на доставчика. Вижте дали вие самите не сте сложили нещо около рутера, което да забавя неговия сигнал.

Освен това се опитайте да не поставяте Wi-Fi рутер в близост до спални или детски стаи

Трябва да е ясно, че неговата радиация, макар и малка, все още е опасна, ако човек е изложен на нея редовно и за дълго време.

Наскоро американски учени проведоха експеримент. Сложиха няколко плъхове в клетка до включения рутер. При седем процента от гризачите са започнали да се образуват тумори. Освен това животните станали нервни и прекалено активни.

Въпреки това, не си мислете, че рутера е някакво чудовище. Просто трябва да вземете предпазни мерки, които ще ви помогнат да запазите здравето си. Експертите съветват да преместите Wi-Fi на балкона зад стъклото , откъдето неговият сигнал определено ще бъде безопасен както за домакинствата, така и за нещата в къщата.

Източник: www.highspeedinternet.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts