6

окт.

Щипка сол може да изгори цялата завист и омраза на зложелателите

Познатата на всички сол играе важна роля в живота на човечеството от древни времена

Сол се е използвала за консервиране (не само на храна, но за мумифициране на мъртвите в Египет). Белите солни кристали са ядлив минерал, превърнал се в една от най-старите подправки в кулинарната история.

Морската сол съдържа йод, затова се използва широко не само в готвенето, но и в медицината. Значението ѝ не може да бъде надценено. Достатъчно е да се каже, че през Средновековието солта е била толкова ценена, че често е била използвана като заместител на парите. Историците смятат, че липсата на този продукт в диетата е основната причина за смъртта на армията на Наполеон по време на руската инвазия от 1812 г. Тази хипотеза не е безпочвена: солта участва в поддържането и регулирането на водно-солевия баланс в организма. Тя е източник на солна киселина, без която стомашният сок не смила храната. Солта също така доставя на тялото хлор, вещество, което рядко се среща в храната.

Съвременна магия със сол

Колкото и праведно да живее човек, недоброжелатели и завистници ще се появят на пътя му. Такава е човешката природа. Недобрите думи, изречени със злонамерени намерения, могат не само да наранят, но и да навредят. Следователно, трябва да можете да се предпазите от подобно влияние. Едно време бабите са използвали сол против завист, враждебни думи и лоша енергия. Един лесен и на пръв поглед наивен метод работи безотказно и до днес.

Дали е възможно да се предпазите от негативни влияния и как щипка сол ще помогне за това, ще разберете от днешната статия.

Сол против завист

Солта се използва в магическите ритуали от древни времена. Най-често за защита и пречистване. Нейната достъпност и специални свойства са я направили един от най-ефективните и силни инструменти в магията. Не е необходимо да търсите магьосник или да ходите при баби, които дълги години са ръсили сол против нечестиви хора и зли намерения. Можете да се предпазите и с лесен ритуал, който да извършите в домашни условия. Същността му е да изгори всички зли клевети, проклятия и недобри пожелания. Щипка сол, казват бабите, ще разтвори всяко зло.

Важно е да изберете правилното време за ритуала

Не забравяйте да направите това на намаляваща луна. В крайна сметка, през този период е най-добре да се отървете от всичко ненужно. Изберете вечер, когато ще сте сами вкъщи.

Вземете щипка сол с лявата ръка и я хвърлете през прозореца, докато казвате: „Ще махна с ръка – ще прогоня злото. Който зло е пожелал – ще му го върна цялото!“

Повторете тези думи три пъти, с три щипки сол. След това вземете монета от личните си пари, застанете с гръб към прозореца и я хвърлете зад себе си, казвайки „Платено“. Много е важно да „платите“ с пари, които сами сте спечелили, не с такива, които са ви върнали в магазина. Ако нямате монета, може и книжни, с малък номинал, но за предпочитане е парите да са железни. Така е било едно време, когато хората са работели за „грошове“. Това е всичко, което трябва да направите. Може да повтаряте тези действия на няколко месеца, според това с колко и какви хора ви се налага да общувате.

По време на ритуала е важно да усетите как всички лоши неща ви напускат

Представете си как всички зли думи и недобри погледи сякаш се откъсват от вас и излитат през прозореца заедно със солта, която ръсите.

Ритуалът помага много, ако усетите негативно влияние върху себе си. В крайна сметка се случва да се почувствате зле след разговор с някой човек. Изглежда глупаво, но не трябва да си затваряте очите за това. Не от вчера в живота на всеки човек има хора, които със своята завист и омраза могат дори несъзнателно да ви повлияят. По-добре е да се отървете от негативното, вместо да го трупате. И солта, заради древната сила, която носи в себе си, помага идеално да се отървете от завистта и омразата на непознати и близки хора, появили се по една или друга причина във вашия живот!

Източник: stavy.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts