цъфнали крайчета

20

фев.

Цъфнали крайчета, косопад и липса на блясък: ето тези маски за коса помагат!

Сега е времето, когато косата има най-голяма нужда от възстановяване заради зимните студове. Тук ще научите най-добрите маски за липса на блясък, косопад и цъфнали крайчета

Основните проблеми са повишеното късане на косъма, цъфналите крайчета, косопад, липса на блясък. На изтощената коса не й достигат влага и витамини.

Съобразете се със съветите на водещи английски коафьори как да се погрижите за косата си.

Подстрижете излишното. Ако косата ви е дълга, ще трябва да се простите с няколко сантиметра, особено ако краищата са се нацепили. Така ще увеличите ефекта от маските.


Хидратирайте. Ползвайте шампоан с растителни и подхранващи съставки. Добре е да е без сулфати и други агресивни химически компоненти.
Не икономисвайте. Откажете се от средствата “2 в 1”. Те са за пътуване, а не за ежедневно ползване.


Към щадящите начини за поддръжката на косата добавете домашни маски.

За поддържането на косата красива, бляскава и без цъфнали крайчета, е нужно да спазвате някои правила:

Всички козметични продукти трябва да са поотделно – шампоан, балсам, маска. Препоръчва се да са от една серия, за да се допълват по-добре.

По-малко температурни въздействия. През есента косата трябва да си отдъхне. Като я измиете, я попийте внимателно с кърпа и я оставете да изсъхне сама. Максимално намалете сешоар, маша, преса и други уреди. Ако ви се налага да ги използвате, задължително нанесете предварително средство за термозащита.


Без химия. Дайте възможност на косата да си почине от боя и други химикали за стилизиране. Ако процедурата е задължителна за вас, ползвайте боя без амоняк и с щадящи био съставки. Правете редовно подхранващи маски.

Пазете косата от дъжд и вятър. Най-добре е да изберете прибрана прическа и по-малко да разпускате дългата коса. Дъждовната вода в днешно време е толкова замърсена, че ще увреди сериозно косата. Така че не забравяйте чадъра.

Хранете се правилно. Менюто ви трябва да включва продукти, съдържащи селен (лук, чесън, гъби), йод (водорасли, треска, сьомга, морски дарове), калий (цитруси, патладжан, моркови, домати, цвекло), витамини А и Е. Не забравяйте за ползата от орехите, слънчогледовите и тиквените семки.

Маски за липса на блясък, цънали крайчета и суха коса:

Има много маски, с които да подхраните и възстановите косата в домашни условия. Например да заместите купения шампоан с направен от вас с природни съставки.

Блондинките може да използват отвара от лайка или листа от слънчоглед. За брюнетките са подходящи настойки от коприва, черен чай или от стръкчета червен боб.

С тези отвари може да решите и проблеми с косата. При мазна използвайте смес от жълтък и сок от четвъртинка лимон. Суха и трошлива мийте, като втривате пресечено прясно мляко или кефир с ниска масленост. За нормална е подходяща смес от разбит белтък и 20 мл водка.

При цъфнали крайчета трябва да си приготвите отвара от глухарчета. Залейте 3 с.л. корени с 250 мл вряща вода. Оставете под капак за 30-40 минути и изплакнете косата.
Ще върнете мекотата и блясъка й с безцветна къна. Смесете пакетчето с 1 яйце и втрийте в корените. Затоплете с шапка за баня и кърпа. Измийте след 25 минути.

При суха коса пакетче безцветна къна разредете с 5 с.л. топла вода и разбъркайте с 2 ч л. репейно масло. Нанесете на измита коса и изплакнете след 15 минути.

Връща блясъка и маска от 125 г черен хляб, накиснат с гореща вода и пасиран. Добавете 1 яйце и втрийте в корените. Затоплете и измийте след 20 минути.


Много добре подхранва сок от 1 голям морков, смесен с 1 ч.л. зехтин и 2 ч.л. лимонов сок. Нанесете на скалпа, разнесете по косата и измийте след 25 минути.

Източници: https://steptohealth.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts