6

мар.

Христос е бил ислямски пророк и извънземен?

ИСЛЯМСКИ ПРОРОК


Според ислямски трактовки Иисус Христос е роден от непорочна дева посредством намесата на Аллах, но той е само пророк и посланик като Адам и Мойсей преди него. Като малък разговаря с майка си Мириям на арабски език. По-късно казва: „Наистина аз съм раб Божий. Той ми даде Писанието и ме направи пророк!”.

Мюсюлманите вярват, че Иисус върши чудеса, но не вярват, че е Син Божий. Според тях бог дава на Иисус книгата Injeel, в която се съдържа божествена мъдрост, която частично и днес може да се открие в Нр- вия завет. Въпреки това мюсюлманите отхвърлят Библията, защото смятат, че словото на Injeel е изкривено в сравнение с изходното писание. Освен това не вярват, че Иисус умира на кръста или е убит от смъртните, заявявайки, че Аллах го възнася при себе си на небесата.

ИЗВЪНЗЕМЕН

Съществуват и доста теории че Иисус Христос всъщност е извънземен или хибрид между извънземен и човек. Някои го асоциират с анунаки – богове и божества в шумеро-вавилонската митология, които съвременните теоретици на конспирацията смятат за пришълци от планетата Нибиру.

Според тази теория Нибиру минава покрай земята веднъж на няколко хиляди години и тогава анунаките се намесват в процеса на човешкото развитие.

Предполага се, че Нибиру е Витлеемската звезда, а Иисус е роден от съюза между човешка жена и представител на анунаките, отъждествени с архангел Гавриил в по-късни интерпретации. Като полубог, Иисус преживява своята екзекуция, след което е взет от извънземен кораб на небето.

Марк Бенет, оглавяващ езотеричното общество „Етериус”, заявява: „Смятаме, че различни религиозни лидери в историята имат извънземен произход. Иисус и Буда са дошли от Венера, Кришна – от Сатурн, а свети Петър – от Марс”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts