Топ 5 дестинации

29

сеп.

Топ 5 есенни дестинации в Европа

5- те топ дестинации през есента в Европа

Крит, Гърция

Есента е перфектния сезон за да отидете на остров Крит: масите от хора са си тръгнали, температурите достигат до 24 градуса. Морето е все още доста топло с температури на водата от 25 градуса. Източната част на острова е доста по развита от западната. Но има и алтернативи по южното крайбрежие, като вилното селище „Бяла река“. Местността е с маслинови и борови дървета, и се намира в скалистата долина Аспрос Потамос. Къщите са каменни в гръцки стил, а наблизо има и много красиво пристанище. Морето е на 15 минути пеша и има добри пешеходни преходи във вътрешността, през дефилето до планинското село Пефки, където ви очаква отлична таверна.

Саргеш, Алгавре, Португалия

Полуостров Саргеш, на брега на Атлантическия океан, е перфектна дестинация за есента. Температурите са над 20 градуса, морето е достатъчно топло, също така става и за сърфисти. Приказно място за почивка е Memmo Baleeira с изглед към един от четирите плажа на град Саргеш.

Калхета, Мадейра

Субтропичният климат е перфектен за море през есента. Температурите са между 23 и 27 градуса. Ако искате почивка на плажа можете да се отправите към югозападна Калхета, заобиколена от лозя и бананови плантации на един от малкото пясъчни заливи на скалистия остров. Открита през 2020 г., Socalco Nature Calheta е вилна зона изглед към Атлантическия океан, интегрирани в скали, овощни градини и земеделска земя.

Лерос, Дедоканес, Гърция

Остров Дедоканес остава възхитителен през октомври. Времето е приятно между 25 и 27 градуса и водата е достатъчно топла, за да плувате. Хотел Archontiko Angelou е преустроено имение от 19-ти век, което е запазило голяма част от първоначалното си величие. Освен това, на 5 минути е най- добрият плаж на Лерос. Също за любителите на историята има доста древни руини и рибарски селца, които можете да посетите.

Конватската котловина, Хърватия

Долината на Конавле се простира на юг от Цавтат на 15 километра южно от Дубровник, до границата с Черна гора. Местността е оградена от крайбрежни карстови хълмове и високи върхове засадени с лозя и овощни дървета. През есента Дубровник е домакин на фестивала Good food от 14 – 17 октомври. Мястото е перфектно за отдих и почивка, и в комбинация с качествената храна, го прави едно от най примамливите през есенния сезон.

Източник: https://www.theguardian.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts