30

апр.

Топлото време не е подходящо за перманентен грим

В днешното забързано време перманентният грим е истинско спасение. Той се прави, като под кожата се внасят специални пигменти

Така може да се коригират малки козметични несъвършенства, да се подчертаят устните или веждите, да се очертае трайна очна линия.

Може да сте с перфектен перманентен грим през целия ден, при всякакви климатични условия и занимания, но по кое време на годината е най-добре да го направите? Специалистите казват, че може през всеки сезон, но е добре да положите допълнителни грижи.

През пролетта повечето хора страдат от авитаминоза

Затова процедурата по татуирането на перманентен грим може да предизвика странични ефекти – възпаления, херпес. За да минимализирате този риск, приемайте предварително витамини, укрепващи имунитета.

През лятото козметиците предупреждават, че трябва да защитите третираните участъци от прякото въздействие на слънцето. В противен случай активната работа на потните жлези ще предизвика разтичане на пигмента и дори пълното му отмиване. Използвайте защитен крем с най-висок фактор.

През есента променливото време може да доведе до простудни заболявания, които се отразяват и на кожата. Така ще сте по-податливи на възпаления при татуирането. Засилете имунитета и се убедете, че сте здрави, преди да се подложите на процедурата.

Зимата е най-подходящият сезон, така че може да използвате последните дни с хладно време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts