7

ное.

Със сигурност често се натъквате на неща, върху които е залепен етикет с информация от производителя

Със сигурност често се натъквате на неща, върху които е залепен етикет с информация от производителя

Тези данни със сигурност са важни, но премахването на такъв етикет не е толкова лесно. Остава лепило, което почернява с течение на времето.

Можете да премахнете етикетите, така че да не остане нито една следа върху продукта, като използвате прости импровизирани средства.

В тази статия ще ви разкажем как бързо и лесно да премахнете етикет от чинии, чаши или друг продукт.

5 инструмента за отстраняване

  1. Сода или кокосово масло

Достатъчно е съставките да се смесят в съотношение 1:1 (по една чаена лъжичка от всяка). Нанесете получената смес на етикета и оставете за час. След известно време избършете всичко с гъба и няма да остане следа от етикета върху чиниите или друг продукт. Содата ще напука лепилото, а кокосовото масло ще я омекоти.

  1. Етерично масло от лимон

Също чудесно средство за отстраняване на етикети. То има обезмасляващи свойства и лесно премахва лепкавите остатъци от лепилото. Достатъчно е да поставите няколко капки върху етикета и след 15 минути отстранете останалата хартия и лепило с гъба. Но това масло не може да се използва за почистване на пластмасови изделия. От тях етикетите се махат по друг начин.

  1. Прах за пране

Помага за бързо премахване на етикета. Продуктът, който трябва да се почисти, трябва да се постави в съд с топла вода и разреден прах (половин чаша е достатъчно). Можете да премахнете останалото от етикети с гъба.

  1. Гума

Лесно премахва остатъците от лепило. Ако трябва да почистите продукт с големи размери, отстранете хартиения слой от етикета и изтрийте останалите лепкави следи с гума.

  1. Сешоар

Той помага за премахване на следи от хартия и лепило от порести повърхности. Достатъчно е да обработите хартията с поток горещ въздух за половин минута и етикетът сам се отлепва. За да премахнете трайно остатъците от лепило, избършете повърхността с мокра кърпа, върху която сте капнали няколко капки алкохол.

Надяваме се тези съвети да ви помогнат бързо да премахнете етикетите от всякакви повърхности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts