20

юни

Съвети за дълголетие от столетник: пътуване плюс добър алкохол

Някои се чувстват като старци почти на петдесет години. Тук ще научите най-важните съвети за дълголетие от истински столетник

Други на седемдесет си хващат нов любовник и започват да овладяват нова професия. Каква е тайната на дългия, щастлив и активен живот? Всичко ли се определя от гените или всеки има шанс?

Преди няколко месеца американката Мартабел Айзел отпразнува стогодишнината си. Родена е в Охайо и е социолог по професия. В момента живее в Сан Диего, Калифорния. Преди това е работила в Провидънс, в организация за скаути. Там тя е срещнала бъдещия си съпруг. Заедно те са се преместили в Илинойс.

Малко по-късно двойката отново почти обиколила Съединените щати, за да намери мечтания дом. Те предпочели La Jolla, предградие на Сан Диего. Заедно са предпочитали да прекарват време в разходки с лодка, да пътуват с кола из съседните щати, а няколко пъти дори са летяли с дирижабъл.

Ето кои са най-важните съвети за дълголетие според Мартбел Айзел

Тайната на Айзел за дълголетието е проста. Включва компания от близки приятели, качествено вино и положителен поглед към света. Столетницата е доволна от яркия си, пълен с невероятни преживявания живот. Малко е онова, което би искала да промени в себе си. Още по-малко са събитията, случили се през дългия ѝ живот, които се нуждаят от „редакция“. С две думи – Мартабел е доволна от себе си и от начина, по който е живяла.

На честването на стогодишнината я поздравили четири деца и много внуци и правнуци. Те имат различни интереси, но всички споделят страстта на Мартабел към пътуванията.

Други тайни и съвети за дълголетие, препоръчани от учени:

Изследователи от Обединеното кралство издадоха по-прагматични препоръки за удължаване на живота.

Ето и три от тях:

1. Намалете приема на захар

Излишъкът от захар и честата консумация на сладко води до диабет и заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Ако подхождате към този продукт умерено и разумно, това значително ще удължи младостта и здравето.

2. Ресвератрол

Това вещество трябва да се консумира ежедневно в обем от 1000 милиграма. Може да се намери в червеното вино. Богати на ресвератрол са и някои други продукти: какао, грозде, ядки. В резултат на това тялото получава защита от:

диабет
рак;
• затлъстяване;
• сърдечни заболявания.

Така, консумирайки нужните на организма количества ресвератрол процесът на стареене се забавя. Човешкото тяло получава допълнителни години здраве.

3. Витамин D

Нормалните нива на витамин D намаляват риска от ранна смърт. Този ценен витамин се произвежда от самото тяло, с помощта на слънчевата светлина. През студения сезон обаче тялото ни не получава достатъчно от него. Лекарите съветват да го попълните с хранителни добавки и чрез консумация на продукти, които го съдържат – гъби, бадемово мляко, тофу, сьомга, яйца, риба тон и кисело мляко.

Щастлива завинаги

Мартабел Айзел е живяла дълъг и наситен със събития живот. Който далеч не е приключил! Готови ли сте за столетния маратон за здраве, пътуване и позитивни преживявания?

Източник: www.vitajournal.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts