сив диван

8

ян.

Сив диван: кой е най- добрият избор за цветове на стените и интериора

Опциите са много и включват топли и студени тонове

Ако сте избрали сив диван за хола си, време е да помислите за идеалните цветове на стените, с които да го комбинирате. Въпреки че сивото е кралят на неутралните цветове, палитрата не трябва да е тясна. Прочетете, за да откриете всички възможности.

Ключът е да изберете правилните цветови комбинации между вашия сив диван и вашите стени. Най- удобно е да направите този избор, преди да вземете дивана.

Сив диван: подходящи цветове

Ако търсите цветова комбинация между вашия сив диван и стените на хола ви, имаме някои идеи, които можете да обмислите. Изберете тази, който най-добре отговаря на вашата личност и декоративния стил на вашия дом.

Бели или бежови стени

Като се има предвид, че сивото е кралят на неутралните, бялото е най-добрият избор. Въпреки, че за мнозина тази комбинация би била много скучна, вие можете да комбинирате със контрастиращи цветове за възглавниците, одеялата и килимите.

Земни тонове

Земните тонове вървят много добре със сивото, така че не се страхувайте да ги комбинирате. За да го направите правилно, изберете мек тон. Идеята е той да не засенчва вашия сив диван. Тези цветове ще придадат на хола ви топъл и уютен вид.

Различните нюанси на синьото

Друга от безпогрешните комбинации между сивото на дивана и стените е със средните тонове на синьото. Те осигуряват много по-елегантен вид на всекидневните и няма от какво да се страхувате. Можете да го балансирате с аксесоари, за да предотвратите пространството да изглежда тъмно.

Друга добра идея е да боядисате стените си в бяло, за да отразяват светлината, идваща през прозорците, и използвайте цветове като светлосиньо за завесите.

Сив диван и червени тонове

Сивият диван се съчетава много добре с червени тонове по стените. За мнозина червеното е твърде силен цвят, за да бъде главният герой, но въпреки това може да работи. Сред опциите е използването на плътно червено на една стена, която е основната фокусна точка на привличане.

Друг вариант по отношение на червените тонове е теракота или рустик червено: топъл цвят, който се комбинира много добре със сивото.

Сиво със сиво

Звучи като малко ограничена палитра, но не е така. В този случай правилото е просто: уверете се, че сивите стени и сивият диван са с различни тонове.

Към тази комбинация могат да се добавят мебели и декоративни предмети в други цветове като жълто или лимонено зелено. По този начин ще добавите цвят и живот към хола си.

Сив диван и зелено

Последната цветова комбинация, за която ще говорим, е сиво и зелено. Тя ще допринесе всекидневната ви да се чувства по-свежа и жизнена.

Уверете се, че зеленото на стената не е твърде ярко, тъй като може да бъде преобладаващо. Усещането за свежест, което създава, не е свързано с това колко ярък е тонът, а със свойствата на самия цвят. Дори и да използвате светъл тон, ще имате приятен ефект, както показват изследванията върху психологията на цвета.

Източници: https://decortips.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts