22

юли

Семената на магданоза помагат при оплешивяване

За родина на магданоза се смята Гърция, където той расте в диво състояние

Преданието гласи, че магданозът е израснал от кръвта на убития син на бог Озирис. В памет на това събитие египтяните устройвали религиозни празненства, по време на които слагали на главите си венци от магданоз.

В Древна Гърция пък той бил смятан за символ на мъката

Венци от магданоз се носели в знак на скръб и за изразяване на съболезнования към близките на починал.

Растението дълго време се асоциирало с покойници и привидения. Затова римляните всяка сутрин прикрепвали клонче магданоз към дрехите си за защита от зли духове.

В някои европейски страни в случай на нападение на призрак пострадалият трябвало да го попита дали не носи магданоз. При този въпрос привидението веднага се изпарявало.

Тъй като магданозът расте бавно, казват, че преди да се появи, той девет пъти ходи при дявола

За да не се допусне това, трябва да се сее в Страстния петък, когато почвата е откупена от властта на сатаната. Ако се посее по друго време, се смята за нещастен и може да предизвика смърт в течение на годината в семейството на този, който го сее.

Много лоша поличба е да се подаряват корени от магданоз и във всеки случай не бива да се предават от ръка на ръка. Единственият безопасен начин е стопанката да обясни къде се намира коренът.

Магданозът бил използван като противоотрова

Присъствието му в храната било знак за доверие към гостите. Вярвали също, че ако чаша се изплакне във вода, в която са мили магданоз и в нея плуват листенца, то чашата ще стане много чуплива.

Семената от магданоз се използвали против оплешивяване

За целта три пъти годишно посипвали с тях косата. А за профилактика на ревматизма просто го дъвчели.

Използвали подправката и в изчистващите вани за предпазване от нещастия. А венец от магданоз поставяли на главата против опияняване с алкохол.

За да се осигури на детето добро зрение за цял живот, потапяли магданоз в дъждовна вода, събрана след буря. Докосвали с нея очите на детето в първата седмица от живота му.

Забременелите неомъжени девойки яли магданоз три пъти на ден в продължение на три седмици с надеждата да излязат от деликатното положение.

Използван е за лечение на рани и възпаления, предизвикани от ухапване от отровни насекоми.

Със сока на магданоза се премахват лунички

Маговете твърдят, че употребата на магданоз възбужда плътската страст и повишава плодовитостта на жените.

За да предпазите дома си от негативната енергия на лоши хора, вземете прясно откъснат магданоз и го поставете в тенджера с вода Оставете го да кисне в течение на девет минути, след това напръскайте с тази вода цялото пространство в помещението и хармонията ще се възстанови.

Да сънувате магданоз, предвещава успех, постигнат с голям труд. Да ядете насън магданоз, е на добро здраве и означава още, че ще се грижите за голямо семейство.

Източник: www.vokrugsveta.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts