10

авг.

Сезонът на ремонтите: седем модни цвята

Тази информация и още актуални съвети ще намерите в „Пътеводител на новодомеца – специално издание на сп. „Идеален дом“


Ливадно виолетово. С дълбоките нюанси на този цвят стаята изглежда луксозна. Съветът на дизайнерите е да бъде използван в трапезарията или хола, съчетан с позлатени детайли и с естествени материали като дърво и камък. Ливадното виолетово стои добре и когато контрастира с по-светли нюанси.

Златно. Този цвят е ярък и повдига настроението. Богатата му наситеност е вдъхновена от топлината на подправки като куркума и горчица. Жълтите цветове се поставят най-често в хола, кухнята, трапезарията, защото енергизират.

Тъмнокафяво. Това е идеалният неутрален цвят – нито твърде топъл, нито твърде студен, и придава дълбоко чувство на спокойствие. Съчетава се прекрасно във всяка стая. Идеален фон е за мебели от стъкло.

Нощно небе. То е с цвят на мастилено индиго, богато и дълбоко. Чудесен акцент, който стои добре в повечето стаи, когато е балансиран с бяло, бежово, сметаново.

Сиво-синьо. Иначе казано, сиво с леки сини оттенъци. Цветът сякаш е създаден за стаи, които се използват повече през нощта отколкото през деня.

Синьо-зелено. Тази комбинация от двата цвята е много на място в спални и бани. Особено красив е цветът, когато се съчетае със сиво и с други неутрални багри. Заедно с бяло създава усещане за крехкост.

Морска пяна. Този цвят наподобява предишния, но в по-мокър вариант. Бледото синьо и сиво въздействат успокояващо и са практични, защото лесно се комбинират с платове и дамаски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts