ролца от раци

30

авг.

Ролца от раци: знаете ли всъщност от какво се правят?

Прочете и може би повече никога няма да искате ги ядете

Имитацията на месо от раци (често наричана ракови пръчици) може да не е добър продукт, който да включвате редовно в диетата си. Въпреки това се сервира в много ориенталски ресторанти, тъй като органолептичните му характеристики са добри и е много по-евтино от оригиналната храна. Въпреки това, противно на това, което много хора мислят, това не е вегетариански или веган продукт и има много повече въглехидрати, отколкото протеини.

Преди да започнем, трябва да отбележим, че присъствието на морски дарове в диетата се препоръчва от повечето специалисти по хранене, тъй като това е нискокалорична храна с висока хранителна плътност. Те могат да помогнат за покриване на ежедневните нужди и поддържане на добро здравословно състояние. Те обаче обикновено струват доста, така че не са достъпни за всеки.

Какво е имитация на ролца раци?

На първо място, важно е да разкриете какво представлява имитацията на месо от раци. Това е продукт, който има известни прилики със сурими. Обикновено се прави от различни видове риба. След като се получи гъста паста, се добавят нишесте, аромати, пълнители и оцветители, за да се постигнат органолептични характеристики, подобни на тези на раците като такива. Също така редица консерванти, които могат да навредят на здравето. Затова най- добре е да се избягват.

Какво предлага истинското месо от раци за здравето?

Истинското месо от раци предлага много по-разнообразен и балансиран хранителен профил от имитацията на месо от раци.

За сравнение, една порция истинско месо от раци съдържа около 20 грама (почти 1 унция) протеин и много други важни микроелементи. Сред последните се открояват селен, мед, цинк, желязо, ниацин, рибофлавин, витамин С и фолат. Следователно няма сравнение между тези два вида храни на хранително ниво

Може ли имитацията на ролца от раци да бъде вредна?

Най-общо казано, имитацията на ролца от раци няма да е вредна за вашето здраве. Поне не в краткосрочен план и стига да се консумира в умерени количества. Необходимо е обаче да се има предвид, че изкуствените добавки и консерванти, които съдържа, могат леко да променят вътрешната ни физиология, ако ги ядем много редовно.

Поради тази причина винаги е препоръчително да давате приоритет на приема на пресни храни, а не на индустриално преработени такива. Хранителната му плътност ще бъде по-голяма и ще се избегне консумацията на химически съединения, които могат да генерират промени във функцията на определени органи.

Повечето от тези добавки са безопасни за здравето, но някои оцветители, консерванти и подсладители предизвикват редица спорове в научната общност в наши дни и са смятани за доста канцерогенни.

Прочете още: Как да разберете, че диетата е опасна, От кои консерванти трябва да се пазим, когато избираме какви храни да си купим, Страничните ефекти на вредните консерванти в храните

Източници: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts