28

ное.

Рецепта на Петър Димков при подути крака

През есента слагате затворените обувки и ако дълго стоите или седите с тях, краката се подуват

Освен че ви се виждат отекли, можете да проверите така ли е – като наситнете с пръст, на мястото замалко остава трапчинка.

Надали сте в състояние да си смените работата, но е добре да смените обувките, ако са тесни. Важи особено за жените, които носят елегантни боти и ботуши. Не е срамно да се преобувате в офиса пак в елегантни обувки, но поне по-отворени.

Ако работите седнали, се постарайте периодично да се раздвижвате, за да подобрите кръвообращението.

Освен това може да опитате да намалите подуването на краката с природни средства.

Лечителят Петър Димков препоръчва приятна смес, от която се взима по 1 с.л. сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене. Тя съдържа 500 г мед, 20 зелени листа индрише, 20 ядки от бадеми или кайсии. Всичко това се счуква в дървен хаван на каша. Разбърква се с 3 лимона, смлени с корите, но без семките, и по 10 капки тинктура от валериан и тинктура от глог.

Всяка вечер преди лягане правете топла баня на стъпалата до над глезените. Едно снопче борови клони сварете в 5 л вода за 30 минути. Добавете две шепи орехови листа и варете още 10 минути. Сложете щипка морска сол, разбъркайте да се разтвори и свалете от котлона. Прецедете отварата, изчакайте да се охлади докъм 37 градуса и киснете краката 10 минути.

Внимавайте как се храните. Прекаленото количество на сол в организма допринася за подуването. За да регулирате нивата й, пийте поне 1,5 л вода на ден.

Глухарчето е диуретик, помага на тялото по-бързо да преработва излишните течности и облекчава подутите крака. Залейте 1 ч.л. листа от глухарче с 1 ч.ч. гореща вода. Захлупете, оставете да изстине за 5 минути и прецедете. Пийте от този чай 2-3 пъти на ден.

Джинджифилът помага за разреждането на натрия – един от основните фактори за подуването. Масажирайте подутите стъпала с джинджифилово масло. Може и да пиете по 2-3 ч.ч. чай от джинджифил или да го дъвчете суров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts