5

сеп.

Пълен режим и съвети за най-ефективната 7 дневна водна диета

Да пиете вода и да отслабвате е примамливо. Особено като ви обещаят, че можете да си ядете, каквото поискате

Наистина водната диета, за разлика от много други, не препоръчва строго ограничение в храната. Условието е просто да увеличите количеството на течностите. Но има и редица допълнителни правила, които гарантират действието на този режим.

За да получите максимален ефект, трябва не само да пиете вода, но и да я пиете правилно.

• Избирайте обикновена трапезна вода. Газираната и минералната не са подходящи за диетата. Интензивната употреба на сода води до обезводняване на организма, а силно минерализираната вода стимулира апетита.

• Водата трябва да е със стайна температура.

• Ако целта ви е да отслабнете, а не само да хидратирате и прочистите организма си, трябва да пиете вода или половин час преди хранене, или минимум час след като станете от масата. Преди всеки прием на храна пийте по две чаши, което е по около половин литър. Обяснението е просто – така запълвате стомаха и потискате апетита си. Останалото количество разпределете равномерно през деня.

• Диетата трябва да продължи минимум една седмица, за да има резултат. А още по-добре е да практикувате този метод постоянно.

Най-същественият въпрос е колко вода трябва да пиете на ден

Всеки диетолог има своя теория за това. В голяма степен количеството зависи от състоянието на отделителната ви система. Ако надвишите нейните възможности, може да предизвикате отоци на краката или проблеми с бъбреците. Освен това не пиете само вода, а приемате и други течни храни.

За да определите дневната си норма, разделете теглото си на 20. При 65 кг се получават 3,25 литра. Но тук влизат вода, чай, супи, мляко, други течности. Например ако ядете супа на обяд, пиете чаша чай следобед и вечеряте с таратор, ви остават 2 литра чиста вода. Като извадите от тях по половин литър преди закуска, обяд и вечеря, ще трябва да разпределите през деня само 500-600 мл.

При воден режим задължително трябва да намалите солта

Тя задържа течностите в организма, а на вас ви е нужно да циркулират и така да ускоряват обмяната на веществата.

Идва най-неприятната забрана – на кафе. То също води до задържане на течности.

Старайте се да се движите възможно най-много. Така също стимулирате метаболизма и лимфната ви система се прочиства по-бързо.

Пийте чиста вода. Модерно е да се подкиселява с лимонов сок. Но това е съвсем друга система за отслабване, а смесването на различни програми винаги намалява ефективността и на двете.

1– и ден

Ограничете се само с по две чаши преди ядене. Не пийте друга вода през деня. Нека организмът ви постепенно привикне, особено ако досега не сте пили достатъчно. Какво ще включва менюто ви, преценете сами. Естествено, колкото са по-здравословни продуктите, толкова по-бърз ефект ще има диетата.

2- и ден

Добавете още две чаши вода. Сигурно вече сте установили, че апетитът ви е започнал да намалява. Хапвате малко и ви дотежава. Сега се постарайте да увеличите фибрите в менюто си. Не е нужно чак да ги смятате, но пресни плодове и зеленчуци на всяко хранене със сигурност ще ви набавят около 15 г. Така ще впрегнете водата и в прочистването на организма. А и фибрите също активират метаболизма.

3- и ден

Вече трябва да достигнете оптималния си воден режим, който сте изчислили. Колкото са по-малко килограмите, толкова по-лесно става това. Усещате и рязко увеличение на посещенията в тоалетната. Но стрелката на кантара не помръдва съществено. Не се отчайвайте, а изчакайте още малко.

4-и ден

Направете разтоварващ ден. Пийте си водата, но яжте само един и същ продукт на закуска, обяд или вечеря. Не става въпрос за кутия сладолед, а
примерно за домати, ябълки или варен кафяв ориз. Кантарът ще ви изненада на следващата сутрин с поне 1 кг в минус.

5-и ден

Би трябвало да сте изгубили доста от апетита си, предричат диетолозите. За да подбутнете стрелката на кантара още малко, увеличете физическата активност. Така ще изгаряте калориите, които приемате през деня. Не е задължително да ходите във фитнеса. Идете пеша на работа, не ползвайте асансьори, направете си разходка преди сън. Старайте се да не включвате в менюто си прекалено калорични храни, ограничете бързите въглехидрати до минимум.

6- и ден

Ако вече въобще не можете да се накарате да пиете вода, използвайте малка хитринка. Сложете в уста малко захаросан мед и така изпийте нужното количество. Но не прекалявайте, да е съвсем малко медът. Допълнителна екстра е, че апетитът ви съвсем ще пропадне след сладката вода. Използвайте това и хапвайте само зеленчуци и плодове, добавете само малко млечни продукти, за да си осигурите нужните белтъчини за повече енергия.

7- и ден

Писна ли ви от вода? Започнете деня си с чашка кафе. Пък после дали ще продължите с програмата, е въпрос на личен избор. Със сигурност обаче сте се научили да приемате повече течности, от което тялото ви само ще спечели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts