6

ное.

Проклятието на Мерилин Монро: вещите на фаталната блондинка, които съсипаха живота на новите собственици

Суеверие или измислица – какво се случи с новите собственици на вещите, принадлежали на Мерилин Монро?

Нещата на Мерилин Монро винаги са били лакомство за любителите на търгове, но мнозина са склонни да вярват, че отрицателната енергия на вещите на известната актриса води до проблеми за новите собственици.

Съвсем наскоро Ким Кардашиян се превърна в чудесен пример за това – облечена в известната „гола“ рокля, тя стана жертва на поредния скандал. А какво да кажем за Бритни Спиърс? Днес ще поговорим за съдбата на собствениците на „прокълнатите“ вещи на Мерилин Монро.

„Гола“ рокля

Най-известната рокля на Мерилин Монро, с която тя пее песента „Happy Birthday Mr. президент“ през 1962 г. отдавна се смята за реликва. За първи път легендарната рокля на актрисата е продадена през 1999 г. на Gotta Have It! за огромна сума – тогава струваше повече от милион долара. По-късно, през 2016 г., „голата“ рокля отново смени собственика си – стана собственост на мрежа от музеи, носеща името „Ripley’s Believe It Or Not!“

Тя остава най-скъпата рокля, продадена на търг, досега. А неин създател беше любимият моден дизайнер на актрисата Жан Луи, който неведнъж ставаше „виновник“ на най-добрите й изяви. И съвсем наскоро Ким Кардашиян избра точно тази „гола“ рокля като облекло за събитието Met Gala Costume Institute. Според Кардашиян, за нея Мерилин е символ на американския дух, точно навреме за темата на бала. Културната реликва обаче донесе на Ким само проблеми.

Появата на нова знаменитост на червения килим изобщо не се възприе както се очакваше от интернет потребителите. Според тях постъпката на Кардашиян е неуважение към американската култура, а малко по-късно се оказа, че тази „ярка“ поява на скандалната знаменитост в известната рокля е довела до това, че роклята е била повредена. Въпреки че Кардашиян отрече тази информация, това се превърна в пореден шумен скандал за нея.

Дънки

Новият собственик на дънките на Мерилин Монро стана известният дизайнер Томи Хилфигър – той си купи цели три чифта, които му струваха над 40 хиляди долара. Именно дънките на актрисата станаха истинско вдъхновение за неговите следващи колекции.

Но скоро дизайнерът трябваше да се раздели със „златната“ си реликва – един чифт, в който Монро участва в уестърна „Реката не тече обратно“, Хилфигър пусна на търг, а другите два бяха преоткупени от Наоми Кембъл и Бритни Спиърс. Съвпадение или не, но точно по това време певицата изживяваше трудни времена – бракът й се разпадна, а съпругът й взе децата. Последваха злоупотреба с алкохол, шофиране в нетрезво състояние и в резултат на това психични проблеми.

По-късно бащата на Бритни Спиърс пое попечителството над нея, чийто край дойде едва миналата година. Според певицата това са били болезнени години на „лишаване от свобода“ за нея, което само е влошило психическото ѝ състояние. Някои фенове на Мерилин смятат, че проклетите дънки на актрисата са причинили нещастието на Бритни, но дали е така?

Каубойски ботуши

Освен дънките, Томи Хилфигър грабна и каубойските ботуши, които Мерилин Монро носеше във филма The Misfits от 1961 г. По-късно дизайнерът даде известните обувки на Деми Мур.

Не е известно със сигурност дали кафявите ботуши на Монро донесоха проблеми на Мур, но едно нещо знаем със сигурност – те бяха твърде големи за звездата, така че ѝ причиниха поне постоянно някакво неудобство. Когато дизайнерът беше попитан защо купува нещата на Монро за толкова много пари, той призна: „Обожавам Мерилин“.

Много фенове са сигурни, че именно лошата слава, която преследва нещата на актрисата, е накарала Хилфигер да се сбогува както с дънките, така и с ботушите.

Рокля на цветя

В известната „рокля на цветя“ Мерилин Монро, която, подобно на „голата“ рокля беше ушита за нея от Жан Луи, трябваше да се появи във филма „Нещо трябва да се случи“. Заснемането на филма на Джордж Кюкор не се получи за актрисата от самото му начало: Монро не се появи в обективите на камерата повече от година, поради което тя буквално се страхуваше от тях.

Блондинката се пристрасти към незаконни вещества и се сблъска с депресия, с която трябваше да се бори в рехабилитационна клиника. Започвайки снимките, Монро отказа да бъде на снимачната площадка, оправдавайки се с това, че е болна.

Студиото Fox обаче продължи да работи по филма, въпреки конфликта на продуцента и режисьора с Мерилин и последвалото съдебно дело от актрисата. Лентата на Кюкор обаче никога не е завършена – Монро умира през 1962 г. Роклята с флорални щампи беше продадена на търг за 352 000 долара, въпреки че много историци смятат, че именно известността е изплашила купувачите от „проклетия“ тоалет на актрисата, който можеше да струва много повече.

Бяло пиано

Известният бял роял на актрисата е принадлежал на майка й Гладис Бейкър. Жената дълго време се е лекувала от шизофрения, а когато отново е приета в болницата, семейният им дом е продаден заедно с любимия й музикален инструмент.

Мерилин открива пианото, откупва го и го мести с нея навсякъде, където живее. Самата Монро признава: „Най-щастливите ми времена в детството ми бяха прекарани на това пиано“. През 1999 г. известната певица Марая Кери купува музикалния инструмент на актрисата. Малко след покупката певицата трябваше да се сблъска с поредица от провали.

Тя не само страдаше от преумора и емоционално изтощение, но две години след покупката лекарите й поставиха диагноза биполярно разстройство. Въпреки проклятието върху вещите на Монро, бялото пиано все още стои в къщата на певицата. След смъртта й, според Марая, то ще отиде в музея.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts