6

окт.

Продават на търг главата на робота C-3PO от „Междузвездни войни“

Главата на легендарния андроид C-3PO от „Междузвездни войни“ ще бъде продадена на търг за филмови сувенири, предаде Си Ен Ен. В една не толкова далечна галактика феновете на „Междузвездни войни“ скоро ще имат възможност да закупят главата на C-3PO, която ще бъде продадена следващия месец в рамките на огромен търг на филмови сувенири.

За целта обаче ще ви е необходимо не само Силата да е на ваша страна, тъй като се очаква цената на предмета да достигне зашеметяващите 1,2 млн. долара.

Главата е един от над 1 800-те филмови и телевизионни сувенири, които ще бъдат предложени на търг, организиран от Propstore в Лондон и онлайн между 9 и 12 ноември. Артикулът, снабден със светещи очи е от личната колекция на самия C-3PO – Антъни Даниълс, който играе дроида във филмите „Междузвездни войни“.

Други предмети от колекцията на Даниелс, които са обявени за продажба, включват ръцете и краката на C-3PO, ръчно анотирани сценарии и неотворена кутия от зърнени храни, използвана като реквизит от C-3PO.

„Вярвам, че експонатите ще попаднат в правилните ръце“, казва Даниълс в съобщение за пресата. „Надявам се, че това може да достави удоволствие на феновете и колекционерите на „Междузвездни войни“ по целия свят и да им даде възможност да притежават частица от истинското нещо“.

Феновете могат да закупят палтото на дон Вито Корлеоне от „Кръстникът“, което се очаква да достигне цена от 61 000 долара и е носено от Марлон Брандо. Търгът ще предложи за продан и ръкавицата с метални нокти, носена от Фреди Крюгер в „Кошмарът на Елм Стрийт“, която се очаква да бъде продадена за до 486 000 долара.

Междувременно според Propstore на търг ще бъде продадена най-голямата досега колекция от сувенири от филма „Блейд Рънър“, както и емблематичният камшик на Индиана Джоунс от „Храма на обречените“, за който се очаква да бъдат платени над 200 000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts