дома

30

окт.

Премахване на лоша миризма от вкъщи – лесни и практични съвети

премахване на лоша миризма

Съвети за освежаване на въздуха и премахване на лоша миризма от дома

Неприятните миризми могат бързо да направят дома ви неприветлив и некомфортен. Независимо дали се дължи на миризми от готвене, миризми на домашни любимци, миризми на плесен или други източници, премахването на лошите миризми е от съществено значение за създаването на свежо и привлекателно жилищно пространство. За щастие има ефективни начини да се справите с неприятните миризми и да накарате дома си да мирише на чисто и свежо.

В тази статия ще ви покажем няколко евтини трика с, които ще промените миризмата в и да освежите въздуха дома си за малко пари.

Как да премахнете лошите миризми от дома си?

  • Открийте и елиминирайте източника:

Първата стъпка в премахването на лошите миризми от вашия дом е да идентифицирате и елиминирате източника на миризмата. Това може да е развалена храна в хладилника, мръсно пране, злополука с домашен любимец или плесенясала зона, причинена от мухъл или плесен. След като идентифицирате източника, вземете подходящи стъпки, за да го почистите, дезинфекцирате или премахнете, за да премахнете миризмата в основата на причината.

  • Правилно проветрете дома си:

Доброто проветрение е от решаващо значение за предотвратяване на натрупването на миризми в дома ви. Отворете прозорците и вратите, за да позволите на свежия външен въздух да циркулира и застоялия вътрешен въздух да излезе. Използвайте изпускателни вентилатори в кухнята и банята, за да премахнете миризмите и влагата от готвене. Обмислете използването на система за вентилация на цялата къща или пречиствател на въздуха с въглероден филтър, за да премахнете миризмите във въздуха.

  • Почистете старателно:

Редовното почистване е от съществено значение, за да поддържате дома си свеж. Редовно почиствайте с прахосмукачка килимите и тапицерията, за да отстраните мръсотията, праха и пърхота на домашни любимци, които могат да причинят миризми. Почистете и дезинфекцирайте повърхности, подове и уреди, за да премахнете остатъците от храна и разливите, които могат да създадат неприятни миризми. Не забравяйте да почистите по-малко очевидни зони, като кошчета за боклук, канали и места за изхвърляне на боклук, които също носят лоша миризма.

А как може да придадете приятен армот на дома си, без да давате много пари за скъпи ароматизатори?

  • Сварете малко канела

Канелата допринася за доста приятен аромат и хората, които ви дойдат на гости ще усетят разликата.

  • Лимон и сода за хляб

Смесете лимон със сода за хляб, за да почистите къщата си и я оставете да мирише невероятно. Остава ви невероятен цитрусов аромат, плюс това не използвате химикали!

Вземете избраните от вас билки и ги поставете в пакетчета. Пакетчетата с билки ще поддържат чекмеджетата ви да миришат свежо, което е добре както за вашето бельо, така и за вашите пуловери. Можете също така да поставите пакетчетата в други чекмеджета, шкафове.

  • Направете си сами ароматизатор за стая с плодове

За целта вземете лимони, портокали или каквито искате плодове. Добавете билки по ваш избор и борови клонки или каквото поискате. Сложете ги в буркани без капаци и ги поставете на местата, които сметнете за добре.

  • Домашен люляков спрей за стая

Люлякът е прекрасен аромат за освежаване на  миризмата в дома. Можете да си го направите сами като вземете есенция от люляк и няколко цвята и ги сложете във вода. Сложете го в подходящо шишенце и пръскайте по няколко пъти на ден. Ще бъдете приятно изненадани от ефекта.

  • Освежител за въздух с лавандула

Лавандулата е толкова прекрасна, успокояваща миризма, ще ви хареса да имате този освежител за въздух, скрит из къщата! За целта вземете лавандула и я поставете в средно голям буркан с винт. Скрийте го в някой ъгъл на къщата и го отваряйте за известно време няколко пъти на ден. Ще останете приятно изненадани от ефекта. Това ще предаде уникална миризма и уют в дома ви.

Защо е важно да премахвате лошите миризми от дома си?

В заключение, премахването на лошите миризми от вашия дом е от съществено значение за създаването на приятна среда. Важно е да откриете и елиминирате източника на миризмата, правилно да проветрявате дома си, редовно да почиствате и дезинфекцирате повърхности, да използвате естествени абсорбатори и освежители, да премахнете миризмата на цигари и да изхвърляте боклука си редовно. Това са най-важните и лесни съвети за премахване на лоша миризма от дома.

Редовното почистване и дезинфекция, включително по-малко очевидни зони като кофи за боклук и канали, може да помогне за премахването на лоша миризма от места, които обикновено не почистваме. Използвайте естествени абсорбери на миризми като сода за хляб, въглен, утайка от кафе или бял оцет и освежете въздуха с естествени аромати от свежи цветя, цитрусови плодове, билки или етерични масла.

Източници: https://allwomenstalk.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts