22

фев.

Почистване на линолеум: лесни съвети с голяма полза

Ламинираният паркет е много популярен, но все още доста домакинства ползват и линолеум

Как да изчитсим линолеум

Линолеум е онова същото, което повечето от нас наричат балатум

Линолеумът е лесен за почистване. Основното нещо е да вземете предвид някои характеристики и да проявите усърдие. И резултатът ще ви зарадва.

Как да се измие линолеум в кухнята

Качеството на линолеума може да варира значително и колкото е по-лошо, толкова по-лесно е да се увреди покритието, докато се премахва замърсяването. Ето защо, преди да започнете работа, се препоръчва да опитате да обработите повърхността на линолеума някъде в ъгъла, под леглото или на място, което не се вижда, като по този начин ще можете да оцените влиянието на използваните почистващи препарати.

Температурата на водата също е важен фактор, най-добре е да е леко топла, но не прекалено.

Как да измиете линолеума, така че да блести като нов

Има доста специални решения, предназначени да помогнат за почистването на линолеум, но те са взаимозаменяеми с препарати за миене на съдове или сапун за пране. Мазните петна се отстраняват най-лесно с мека гъба, след като нанесете няколко капки почистващ препарат върху замърсената повърхност.
Най-лесният и популярен начин за измиване на линолеум в кухня или стая:

• разредете течен сапун в топла вода;

• измийте линолеума с кърпа, напоена с тази вода. При петна използвайте гъба, като онази която използвате за миене на съдове;

• изчакайте повърхността да изсъхне напълно;

избършете повърхността на целия линолеум с мека кърпа, потопена в слънчогледово масло;

изчакайте малко и оберете остатъците от маслото със суха кърпа. Количеството слънчогледово масло трябва да много малко, а кърпата, която се ползва е необходимо да се изстиска добре.

Как да премахнете петна от линолеум?

Някои замърсявания: петна от боя или мастило, трябва да се отстранят с шкурка. За да запазите външния вид на линолеума, след такава обработка се препоръчва използването на растително масло или сушене.

Избършете с тях чистите зони, след което полирайте с вълнен плат.
Черните ивици, възникващи от подметките на обувките, както и тези, причинени от маркери, се отстраняват доста лесно с бензин.

Източник: dom.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts