29

ян.

Пиянството на зодиите: кой как пие и какво му се случва като прекали с алкохола

Всеизвестно е, че алкохолът не влияе еднакво върху организма в различните периоди

Понякога обилната употреба не води до сериозни последствия, а има дни, когато още първите 50-100 грама могат да ви „тушират” и да ви донесат силно главоболие на следващия ден.

Под диктовката на Луната

Медиците са установили, че тази разлика е свързана със скоростта на усвояване на алкохола от стените на стомаха и от активността на черния дроб, върху който пада основното усилие по преработката и детоксикацията на спирта. Астролозите пък са установили връзка между отравящото действие на високоградусните напитки и лунните фази. Така че е достатъчно да направите справка с календара, за да установите как ще ви подействат няколко чашки в определен ден.

В трите дни на новолуние – денят на новолунието по календара, както и денят преди и след него, е желателно да се въздържате изцяло от алкохол. По това време биоритмите на организма са на най-ниското си ниво и не сте защитени от отравяне. Черният дроб е слабо активен, затова пиенето по новолуние е гаранция за отравяне и тежък махмурлук.

Опасно време е и първият ден на първата четвърт. Тогава се наблюдава несъгласуваност в дейността на стомаха и черния дроб. Стените на стомаха бързо усвояват алкохола, а черният дроб все още не е достигнал оптимума на своята преработваща способност. В резултат опасната концентрация на алкохол в кръвта рязко се повишава и се задържа дълго. Човек бързо се опиянява, а на следващия ден е като болен.

Третата опасна фаза на Луната са трите дни на пълнолуние. Това е и най-високият пик на биологическа активност на организма. Алкохолът се усвоява, но и се преработва бързо. Затова човек незабелязано надвишава нормата си, мозъкът му изключва, а физическата сила остава на същото ниво. В такова състояние му се струва, че морето е до колене, чувства се силен и необикновено привлекателен.

По пълнолуние и без стимуланти сме неуравновесени

Когато разумът изключи, пийналият е способен да направи неща, за които да съжалява цял живот (ако остане жив!). И така, трите дни на пълнолунието останете трезви – страх лозе пази! Макар че физиологическите последствия на пиенето минават безболезнено.

И още един критически ден е първият от последната четвърт на Луната. Първата четвърт е опасна, защото в този период настъпва спад в жизнената дейност и на фона на високата усвояемост на алкохола от стените на стомаха (те се пренастройват по-бавно). Силно намаляват и функциите на черния дроб. Пиенето в този ден почти неизбежно води до тежък махмурлук.

Ако все пак се налага да обърнете няколко чашки, старайте се да извършвате това зловредно дело в период на растяща Луна – от новолуние до пълнолуние, като изключите първия ден на първата четвърт, и веднага след новолуние до първия ден на последната четвърт. След като Луната навлезе в своята последна четвърт, е най-добре да се въздържате изобщо от алкохол.

Равносметката е: в деня на новолуние по календара, в деня преди и след него не пийте изобщо: ритмите са отслабени, черният дроб е беззащитен. Същото се отнася и до всички „сатанински” дни (9-и, 15-и, 23-ти, 29-и), както и за 14-ия лунен ден, когато всякакви течности носят замърсяване.

Мярка според зодията

Има значение и в кой знак се намира Луната: най-безопасни са последствията от пиенето, когато тя преминава през знака Водолей. Когато е в Лъв, алкохолът най-силно „удря” по сърдечния мускул. След това по степен на вредност се подреждат Стрелец (отслабен черен дроб), Риби, Скорпион, Рак, Козирог, Близнаци, Везни, Овен, Телец.

Астролозите отбелязват, че въздействието на алкохола върху лицата, родени под различните зодиакални знаци, е различно.

За Овните пиенето е опасно. То или ги „сваля”, или ги тласка към безумни действия. То и без това Овенът, дори когато е трезвен, първо действа, след това мисли.

Пийналите Телци са си направо опасни. Обикновено невъзмутими, в
дива ярост по нищожни поводи. И тогава проявяват своята бича натура – с рогата напред!

За повечето Близнаци пиенето просто не е интересно. Те не променят видимо своето настроение и стил на поведение. Затова в компания е по-добре да прибягват към други стимулиращи безвредни средства, главното сред които за тях е интересната беседа.

Лъвовете също трябва строго да спазват мярка по две причини

Първо, алкохолът излишно натоварва сърцето, което Лъвът трябва да пази. Второ – и може би най-главното: пиещият Лъв губи авторитет в очите на обкръжението си. А това за него е равносилно на смърт. Затова, когато хваща чашката, той трябва да помни, че излишната глътка ще го превърне от цар на животните в… маймуна.

За Девите алкохолът е силна отрова. Повечето Деви го чувстват инстинктивно и затова от техните редици излизат мнозина убедени противници на спиртните напитки. А онези, при които вътрешният глас запазва мълчание, е добре да помнят, че под въздействие на алкохола черният им дроб започва да работи мълниеносно – с всички произтичащи от това последствия за здравето.

Везните обикновено пият „за компания” и за да дадат пример, често прекаляват. На тях и без това не им трябва много.

За Скорпиона опиянението е много опасно

Обикновено сдържан, той губи контрол над мощните си емоции и за разлика от Телеца, който е опасен за останалите, Скорпионът може да си самопричини толкова зло, че да разруши целия си живот. Пийналият Скорпион е кандидат за самоубиец.

Стрелецът пие с удоволствие. И това е огромна опасност. Колко талантливи Стрелци са свършили като алкохолици! Черният му дроб зле се справя с алкохолното натоварване и бързо стига до хепатит, а след това и до цироза.

На Козирога алкохолът не носи желаното отпускане както на другите желаещи да се „отрежат”

Проблемите си остават с него, а тъмните краски само се сгъстяват. Затова за него е безполезно да пие.

Водолеите, пристрастили се към алкохола (а това при тях настъпва много бързо), накрая така разрушават нерваната си система, че се превръщат в невротици с треперещи ръце и неуверена походка. Често ги поразяват тремор и астма.

За Рибите спиртните напитки са абсолютно противопоказани. Те бързо привикват, алкохолът започва да не им стига и протягат ръка към наркотиците. Освен това те много болезнено преживяват посталкохолния синдром -т. нар. махмурлук, защото организмът
свен това те много болезнено преживяват посталкохолния синдром -т. нар. махмурлук, защото организмът им е неустойчив към отравяне.

Както става ясно, нито един знак в Зодиака не излиза „сух” от алкохолната вакханалия.

Източник: instyle.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts