3

ное.

Пилатес най-добре стяга мускулите на корема

Те натоварват всички групи мускули на пресата, достигат и до най-дълбоко разположените


Изпълнявайте ги поне 3-4 пъти в седмицата и само след месец фигурата ви ще е неузнаваема.

1. Легнете по гръб и отпуснете ръце покрай тялото с длани надолу. Повдигнете събрани крака и задръжте. Не позволявайте на кръста да се отделя от пода. Започнете да повдигате последователно краката ритмично и бавно. Целта ви е не максимална височина, а колкото може по-продължително изпълнение. Починете с притискане на коленете към гърди и повторете.

2. Изправете се и опънете ръце встрани. Отпуснете леко гърба назад, а краката повдигнете на педя от пода. Като балансирате в това положение, повдигайте и отпускайте крака, но без да докосват пода. Постарайте се да издържите, докато преброите бавно до 10. Починете и повторете.

3. От същото изходно положение отпуснете гърба още по-надолу, а ръцете протегнете напред. Повдигнете краката и като балансирате на седалището, последователно сгъвайте краката в коленете. Опънатия крак трябва да е винаги на педя от пода. Изпълнявайте упражнението, колкото можете, починете и повторете.

4. Легнете по гръб с ръце покрай тялото. Изнесете опънати крака вертикално и бавно отделете гърба така, все едно правите свещ. Не замахвайте с краката, целта ви е да се повдигате бавно и с усилие в корема. Отпуснете таза почти до пода и усучете крака вдясно, като се стараете раменете да останат на пода. След това ги върнете нагоре и бавно ги отпуснете до педя от пода, задръжте. Отново ги повдигнете перпендикулярно и този път усучете вляво. Това е едно повторение. Направете 5-10.

5. Накрая разтегнете коремните мускули, за да освободите напрежението. Обърнете се по корем, подпрете се на длани, повдигнете корпуса и изнесете глава максимално назад. Задръжте така 2-3 секунди и се изправете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts