11

юли

Рецепти и съвети за изгаряне на коремни мазнини

Щом всеки излишен килограм по време лятото ви тревожи, най-добър ефект ще имат комплексните мерки. Тук ще научите лесни рецепти и съвети за изгаряне на коремни мазнини

изгаряне на коремни мазнини

Към диетата и тренировките добавете маски за тяло, които съдържат компоненти, изгарящи подкожните мазнини. Те помагат и да се запази еластичността на кожата, която се отпуска при отслабване.

Кафето е най-използваният продукт за отслабващи маски на тялото. Кофеинът прониква в кожата, ускорява метаболизма, подпомага изхвърляне на токсините и кара мастните клетки да се разграждат. Смесете по 2 с.л. кафе и мед. С масажиращи движения нанесете по проблемните участъци. Увийте с найлон и легнете за половин час. Друг вариант е първо да направите няколко подскока, клека и напада, за да активизирате кръвообращението. Накрая измийте тялото с топла вода и по-груба гъба – маската има и ексфолиращо действие.

Бялата глина стимулира обмяната на веществата и извлича токсините. Ще засилите ефекта, ако я разтворите според указанието на опаковката и добавите мед или лимонов сок. Намажете на дебел слой и се увийте с найлон. Измийте след час без сапун, само с вода. После задължително сложете хидратиращ лосион, защото глината изсушава кожата.

Важно е да се използват и ефирни масла за ефективно изгаряне на коремни мазнини

Всяка маска с отслабващ ефект се засилва с ефирни масла. Най-подходящи са от розмарин, грейпфрут и лимон. Може да използвате и смес от 1 ч.л. лют червен пипер, по 2 с.л. кафе и мед.

Популярни са също маските с водораслото лами-нария. Накиснете листата във вода и покрийте с тях проблемните участъци за половин час.

Мощно средство за изгаряне на мазнините е т.нар. маска на куртизанките от Франция през средните векове. Тя е на два етапа, които трябва да се спазят стриктно за максимален ефект.

Първият включва прочистване на храносмилателната система. Вечерта не яжте след 18 часа. Може да изпиете само чаша топла вода. Сутринта вземете слабително. После в литър и половина вода изцедете сока на 2 големи лимона. На всеки половин час пийте по 250 мл.

След 3 часа, когато вече сте я изпили, преминете към втория етап. Смесете по 750 мл ябълков оцет и вода. Използвайте само натурален, без оцветители и консерванти. С разтвора напоете памучен чаршаф и увийте цялото тяло, без главата. Легнете за 2 часа под одеяло. След това вземете душ.

Ще засилите ефекта от маските с няколко хитрини. Пийте по 2 чаши зелен чай на ден, той подпомага разграждането на мастните клетки. Чаша топла вода със сока на 1 лайм след ставане от сън активизира храносмилането и има детоксикиращо действие. По една печена ябълка за закуска намалява усвояването на мазнините заради пектина.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts