8

ное.

От работохолизъм до алкохолизъм има само една стъпка

Учените откриха и доказаха силната връзка между термините „работохолик“ и „алкохолик“

И тук става въпрос не толкова за начина, по който изглеждат сходни. Според тях хората, които прекарват повече от 60 часа седмично на работното си място, имат значителна склонност към алкохолизъм.

Учените откриха и доказаха, че не е трудно работохолика да стане алкохолик. Обратното е малко вероятно, но връзка между двете понятия все пак има. От „работохолик“ до „алкохолик“ ви дели точно една крачка. Според специалистите хората, които прекарват повече от 60 часа седмично на работното място, са предразположени към алкохолизъм. Рискът от работохолик в сравнение с безработните се увеличава 3-4 пъти.

Учените стигнаха до това заключение, като проведоха изследвания, основаващи се на установяване на връзка между броя отработени часове и степента на привлекателност на алкохола. Оказа се, че хората, които прекарват повече от 50 часа на работа седмично, получават голям стрес, с който не са в състояние да се справят сами. В резултат 92% от тях избират да удавят проблеми в алкохола.

Тези, които работят по 25-45 часа седмично, според учените, са по-малко податливи на стрес и на тях им е по-лесно да се справят с всичко онова, което ежедневието им поднася. Рискът от развитие на алкохолизъм сред такива работници е само 1-1,5 пъти по-висок, отколкото сред безработните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts