29

сеп.

Опции за използване на лимон в ежедневието, за които не сте знаели

Всеки е чувал за ползите от лимона за имунитета от ранна детска възраст

Но малко хора знаят, че може да се използва при решаването на много ежедневни проблеми.

Предлагаме на вашето внимание 11 начина за използване на лимон в домакинството.

  1. Любимата дъска за рязане мирише на какво ли не? Това не е изненадващо, особено ако обичате да готвите риба, лук, чесън или други вкусни храни. Половин лимон ще помогне да се отървете от неприятните миризми и ще удължи живота на този кухненски предмет. Достатъчно е старателно да избършете дъската с него и всички миризми ще изчезнат. Лимоновият сок от опаковка също има тези свойства.
  2. Не много хора знаят, че лимоновият сок има дезинфекционни и антибактериални свойства. Благодарение на лимона можете да измиете добре зеленчуци и плодове, а деликатният аромат на лимон ще бъде приятен бонус. За този метод за вас е полезно да имате спрей бутилка: изсипете прясно изцеден лимонов сок в съд и напръскайте върху зеленчуците.
  3. Една от най-големите мистерии на готвенето е марулята. Как да я запазим по-дълго свежа? Вземаме листа от маруля и ги поставяме в купа със студена вода, след което изстискваме сока от половин лимон. Слагаме всичко това в хладилника, след час ги изваждаме и изсушаваме.
  4. Опитвали ли сте се някога да освежите дъха си с лимонов сок? За това са подходящи прясно изцеден лимонов сок и сок от бутилка. Моля, обърнете внимание, че сокът не трябва да се съхранява в устата дълго време, за да не се повреди зъбния емайл. Трябва да изпиете сока (което ще ви помогне да удължите свежестта на дишането) или да го изплюете след няколко минути.
  5. Много домакини през зимата слагат портокали в стаите, от които стърчат карамфил.По същия начин можете да направите освежител за шкафа. Просто поставете карамфила в обеления лимон и го сложете в шкафа. Лимонът ще изсъхне с времето, оставяйки нежен и приятен аромат.
  6. Не сте доволни от сивите алуминиеви предмети и елементи във вашата кухня? Можете да добавите блясък в интериора с помощта на половин лимон.
  7. Да се ​​отървете от петна по дрехите ще помогне една чаша лимонов сок, който трябва да се излее в пералнята по време на пране. Нещата ще придобият приятен аромат и няма да има следа от петна. За големи петна е подходяща сода, смесена с лимонов сок в съотношение 50/50. В този случай нанесете разтвора върху петното преди измиване.
  8. В допълнение към своите дезинфекционни свойства, лимонът прави чудеса и при почистване на грапави повърхности. След разтриване на сирене (и други лепкави продукти) остава набег върху рендето в кухнята. Един лимон ще ви помогне да се отървете от него.
  9. Лимонът ще бъде отличен помощник в почистването на ваната. Смесвайки лимонов сок с вода и оцет, вие създавате отличен инструмент за борба с водните и варовиковите отлагания, петна от ръжда и остатъци от сапун.
  10. Невероятно ефективен е лимона в козметологията. След предварително накисване на памучна подложка с лимонов сок, нанесете я при зачервяване или акне. Можете да превърнете лимона в прекрасен скраб. Във всеки случай си струва да обърнете внимание на факта, че не е препоръчително да прилагате лимонов сок върху увредена кожа.
  11. Известно е, че много насекоми са чувствителни към остри миризми. Разпръсквайки лимонов сок в ъглите, пукнатините и покрай первазите, можете да сте сигурни, че няма да ви притесняват паяци, мравки, бълхи и дори хлебарки. За по-голяма сигурност можете да добавите сока от този плод във водата, с която възнамерявате да измиете пода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts