плаващи рафтове

26

авг.

Нова мода в обзавеждането- плаващи рафтове

Как да се възползваме от тази иновация в обзавеждането

Когато трябва да избираме мебели, ние сме склонни да прибягваме до най-често срещаните варианти. В следващата статия ще анализираме плаващи рафтове, нова тенденция в обзавеждането.

В повече от един случай имаме съмнения къде да поставим растение, ваза, книги и т.н. Може да е трудно да подредите определени елементи и да ги разпределите съгласувано, но поради формата на къщата или липсата на пространство, ние сме малко по-ограничени.

В тази връзка възникват интересни идеи за обзавеждане на дома без загуба на функционалност и пространство. Идеята е да знаем какво можем да използваме и какво не, като имаме предвид, че всичко трябва да е организирано, без нищо да пречи вътрешния интериор.

Плаващи рафтове какво представляват?

Когато описваме какво представляват плаващите рафтове, трябва да вземем предвид, че на първо място те няма да заемат място в долната част на пространството, а по-скоро по-високо; с други думи, те нямат никакъв вид опорни крака на земята.

Поради това се получава по-добро използване на помещението. Плаващите рафтове се поставят в ъгли, дупки или просто на стената. Тази нова тенденция се налага на традиционните рафтове, основно поради удобствата, които предлага и естетическия ефект, който генерира.

Плаващите рафтове предлагат оригинален и по-модерен образ. Въпреки това може да се чудите как да ги окачите, тъй като няма видима структурна опорна система. Тази формула е много интересна за съвременни домове, които следват минималистичен, съвременен или авангарден стил.

Видове плаващи рафтове

На пазара има различни видове. Ние сами можем да ги организираме както намерим за добре. Те са окачени индивидуално и независимо един от друг, следователно можем да работим върху тях според естетическата цел, която искаме да постигнем. Да видим някои примери:

  • Един от най-често срещаните случаи е рафтовете, които са отделени един от друг и образуват ъгъл от 90º със стената. Те са окачени с квадратчета или кукички и могат да бъдат идеално адаптирани към всяка част на стаята.
  • Имаме и рафтове, които имат неравномерна схема, където няколко рафта са обединени, за да образуват един ресурс; С други думи, създават се различни отделения, които работят за разделяне на секции и конфигуриране на органична система.
  • В зависимост от геометричните фигури, които търсим, можем да ги намерим в правоъгълни, кръгли, триъгълни или дори криволичещи формати. Тези формули ни позволяват да енергизираме околната среда чрез създаване на усещане за по-голяма оригиналност и чрез генериране на нов дизайн.
  • Дървените рафтове са най-често срещаните; всъщност предишните обикновено са направени от този материал. Все пак имаме и други опции, като например метални. Това са рафтове, изработени от фини железни или стоманени пръти, които са много функционални. Те обикновено могат да бъдат намерени в офиси.

Източници:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts