29

юни

Не всеки знае това: важни правила за взимане на душ

Редица учени твърдят, че е по-добре да не се подсушаваме след душ

Как се взима душ – с топла, хладка или студена вода?

Например, смята се, че оставянето на кожата да изсъхне естествено е най-добрият вариант, който допълнително ще я овлажни. Съществува и обратното мнение, че трябва да избършете до сухо, като разтривате кожата си. И така, кой е най-добрият начин да поддържате кожата си хидратирана след душ?

Ако например кожата е мазна, тогава тя може да се избърше след душ. И ако говорим за факта, че искаме леко да овлажним кожата след като сме се изкъпали, тогава просто трябва внимателно да я попием с кърпа, много внимателно. След това подхранващото мляко трябва да се нанесе върху кожата, за да се запази влагата. Под подхранващо мляко се има предвид медицински и козметични продукти, съдържащи естествени или синтетични компоненти, като задачата на такива вещества е да премахнат прекомерната сухота на кожата.

Ако не нанасяме омекотител, трябва да се подсушите правилно

Важно е да се разбере, че изпарението на водата от душа води до допълнително изпаряване на влагата от кожата и я изсушава. Тук си струва да си припомним, че когато сваляме температурата (при хладка или студена вода), ние просто използваме влагата на кожата, разтриваме я, което позволява допълнително да се увеличи изпарението от повърхността на кожата. Така че старателното избърсване изобщо не е опция, това няма да помогне да поддържате кожата хидратирана.

Взимането на душ е естествена човешка дейност

Сутрешния или вечерен душ освежава, ободрява, помага да се събудите, освежите и дори да подредите мислите си. В същото време не всеки знае каква трябва да бъде оптималната температура на водата, която ще ви позволи комфортно да се изкъпете и няма да навреди на здравето ви.

Комфортна и полезна температура на водата за вземане на душ може да се нарече параметър от приблизително 38 или 39 градуса, но това е максимумът. Тук си струва да разберете, че ако се измиете с твърде гореща вода, тялото няма да се възползва от това. Така например, косата, измита с гореща вода, се омазнява по-бързо.

Също така трябва да се има предвид, че твърде горещата вода изсушава кожата по-бързо от студената вода. Това се случва, защото под въздействието на високите температури порите започват да се разширяват и колкото по-широки стават, толкова повече влага излиза от кожата, в резултат на което тя започва да се изсушава.

Освен това не се препоръчва да се къпете с твърде студена вода, освен ако, разбира се, не принадлежим към категорията на моржовете. Но като цяло човек трябва сам да почувства най-добрия вариант. И също така е препоръчително да се практикуват така наречените контрастни душове. Но постоянно да се миете само с гореща или само със студена вода не е много добре.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts