16

юни

Научете се да контролирате мислите

Какво представляват мислите, които са нежелани?

Знаем, че положителното мислене и оптимизмът действително могат да подобрят нашето здраве и физическо благополучие. Но нежеланите мисли могат да ни изпълнят с негативни емоции и да ни накарат да се почувстваме победени. Те ни отдалечават от настоящия момент, като ни карат да мислим за миналото или да се тревожим за бъдещето. Когато сте обладани от лоши, нежелани мисли, може да водите негативни разговори със себе си, тъй като се чувствате по-малко уверени, изпитвате повече съмнения в себе си и имате лошо самочувствие.

Понякога тези негативни мисли може да изглеждат автоматични. Може би нещо ви е напомнило за приятел, когото сте загубили или за пропусната възможност. В този момент вашите нежелани мисли биха могли да саботират това, което правите, или да ви попречат да опитате нещо ново.

И може да е по-лошо, ако се борите да подобрите психичното си здраве

Изследванията показват, че депресията създава повече негативни мисли, които правят по-трудно да контролирате собствения си ум .

Ако не положим усилия да си върнем контрола, нежеланиte мисли могат да повлияят негативно на цялостното ни благосъстояние.

Любовта към себе си е естествено чувство, което позволява на човека да бъде здрав и да поддържа организма си в тонус

Без любовта към себе си не можем да постигнем щастието. Ако не се харесваш, как могат да те харесат другите? Без това чувство е трудно да се постигнат висоти в професията. Ако човек не обича себе си, той не обича и всичко, което прави. Без любовта към себе си не можеш да станеш красив и привлекателен – на лицето ти винаги ще е изписана загриженост. Без любов е невъзможно да се постигнат върховете на духа, защото съмненията пречат. Без любов не можеш да построиш дом и да отгледаш деца…

За постигането на дълголетие е необходимо здраве

За постигането на здраве е необходим радостен и оптимистичен поглед на света, а той е непостижим без правилно мислене. Трябва да се приучим към дисциплина. Мнозина не могат да въведат ред дори в собствените си мисли, да не говорим за здравето. Контролирайте мислите си, научете се да мислите позитивно, и ще видите колко ще се облекчи животът ви.

Оптимистичните мисли отварят вратата към пътя за изпълнение на желанията

Негативните затварят пред вас тази врата и пускат в живота ви неприятностите.

Старайте се да се избавяте от негативните мисли, те отнемат младостта. Запазете оптимизма си. Той придава очарование, жизнена сила, пали огън в очите и привлича хората към вас.

Оптимистичният и радостен поглед на света помага да живеете по-добре и по-дълго, затова прогонете негативните мисли. Обичайте се! Говорете си приятни думи, правете си малки подаръци и не мислете за лошото. Кажете на негативната мисъл: „Тази мисъл не е моя, откъдето е дошла – там да се върне“. Помислете кой е господар на вашите мисли?.

Не позволявайте на тревожните мисли да ви завладеят. Те не носят полза, не подготвят за бъдещите събития, а само се хранят с вашата сила. Прогонете ги! Ако предстоят неприятности, помислете как можете да ги избегнете. Ако не можете да ги избегнете, помислете как да се подготвите по-добре за тях, така че да нанесат най-малка вреда.

Отдавна е забелязано, че на човек му се случва именно това, от което най-много се страхува

Често с негативните си мисли и страхове привличаме и реализираме това, от което бягаме и се боим…

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts