2

юли

Напуканите пети алармират за хормонални проблеми

Със затопляне на времето загрубелите пети се превръщат в проблем. Преди да ги изгладите, е добре да знаете защо са в това състояние

Недостатъчното овлажняване и липсата на грижи не са единствената причина. Петите загрубяват и като следствие от хормонални проблеми, нарушена работа на ендокринната система. Неправилно функциониране на стомаха или лошо кръвообращение в краката също води до загрубяване на кожата. Особено изразено е при варикоза.

Ако петите не загрубяват от болест, може да решите проблема с домашни маски. Започнете с ежедневната хигиена – използвайте хидратиращ сапун, след него нанасяйте специален подхранващ крем за пети.

Поне веднъж в седмицата правете дълбоко почистване със скраб за крака

Така ще отстранявате загрубялата кожа. Може да си го приготвите и сами, като смесите морска сол с кисело мляко. Леко загрейте на водна баня и втривайте добре по ходилата 5-6 минути. На почистените крака сложете маска. Леко загрейте зехтин и намажете ходилата. Обуйте памучни чорапи и спете така. Маслото съдържа голямо количество полезни вещества и е сред най-ефективните средства при суха и загрубяла кожа.

Презрелите кайсии са доказано средство за изглаждане на петите. Ефектът се дължи на плодовите киселини. Намачкайте ги и разнесете пюрето обилно по ходилата. Измийте след 30-40 минути и сложете подхранващ крем.

Синята глина е сред най-ефективните при този проблем

Може просто да я разтворите на каша с топла вода или да добавите различни масла, например зехтин, от лайка или от невен. Маската се измива след пълното изсъхване на глината.

Смес от настъргана ябълка и сок от алое се справя отлично с напукани пети. Нанесете обилно и покрийте с найлон. Измийте след 25-30 минути и намажете подхранващ крем.

Добър е резултатът от маската с 1 жълтък, сока на половин лимон и 1 с.л. овесено брашно. Дръжте гъстата каша 35-40 минути. Измийте и намажете ходилата със зехтин за нощта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts