дестинации

24

ян.

Най- безопасните дестинации в света по време на пандемия

Топ дестинации по време на пандемия.

В тази статия ще видите интересни дестинации за вашето следващо пътуване

Когато пътувате сами, безопасността трябва да се има предвид при избора на вашите дестинации. Има места, които не са безопасни дори, когато пътувате в компания, а има и такива, където самостоятелните жени са лесна плячка. Проучването на мястото, където отивате може да се окаже жизненоважно. Ето някои от най-добрите страни за самостоятелно пътуване:

Коста Рика

Една от най-екологичните и със сигурност най-красивите страни в света, Коста Рика е и една от най-добрите страни за самостоятелно пътуване. Спокойните плажове на страната, невероятната дива природа, многобройните еко проекти, приключенските паркове, зашеметяващите гледки ще ви накарат да се почувствате в рая.

Исландия

Слушането на музиката на Бьорк, докато ядете солена треска, не е задължително, но всичко останало- оживената музикална сцена и нощен живот в Рейкявик, драматичните пейзажи, плажовете с черен пясък, северното сияние, наблюдаването на китове, синята лагуна и гейзерите, са задължителни.

Нова Зенладния

Придържайки се към темата за драматичните пейзажи: не е нужно да сте самотен хобит или самотен орк, за да се насладите на посещение в Нова Зеландия, мястото, където Питър Джаксън е заснел „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин. Удивително красивите планински и крайбрежни пейзажи предоставят невероятни възможности за снимки и спиращи дъха пейзажи.

Скандинавия

Отидете доШвеция и наемете лодка за обиколка на хиляди малки острови, преди да пътувате до зашеметяващите фиорди на Норвегия. Наемете дървена къща с гледка към ледника или отидете на туризъм в обширните  национални паркове.

Словения

Сгушена между Хърватия, Италия, Австрия и Унгария, Словения не е препълнена с туристи, което я прави скрито съкровище в Европа. Той просто е пълен с романтични средновековни градове и села, прекрасни пазарни площади и безопасни калдъръмени улички с прекрасни кафенета.

Германия

Вместо да отидете на обичайните места като Берлин или Мюнхен, насочете се на север или изток към Дрезден, Лайпциг и Кемниц, университетски градове с оживен нощен живот и зашеметяваща архитектура от 18-ти век, да не говорим за невероятни колекции от изкуство, зоологически градини и музеи. Ако имате време, качете се на влак и посетете Гьорлиц, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Тайланд

Бели пясъчни плажове, едни от най-вкусната храна на Земята, невероятна култура с дружелюбни местни жители, както и луксозно настаняване. Дори 5-звездните курорти в Тайланд са достъпни, а що се отнася до плажовете за партита, няма друга страна като нея!

Япония

Считана за една от най-добрите страни за самостоятелно пътуване, Япония е гостоприемно, приветливо място. Насладете се на сушито, направете ноктите си с някои от най-готините ноктопластика в света и се разходете из прекрасните обществени паркове.

Канада

Ако обичате дейности на открито, Канада е мястото за вас. Рафтинг, катерене, конна езда, мечка гризли и наблюдение на китове…и ако предпочитате градския живот отидете до Ванкувър, Торонто и Квебек.  Там може да се  насладите на тяхната изискана кухня, техните художествени галерии, кина и модерни ресторанти.

Сингапур

Страхотно проектираната система за обществен транспорт на Сингапур ви позволява да пътувате из цялата страна ефтино. В Сингапур Сити можете да разгледате храна от световна класа, да пазарувате за по-малко в Marina Bay Sands и да се насладите на морските обитатели на подводния свят на Сингапур.

Качете са на круиз около гръцките острови

Най-общо казано, круизите са много безопасни форми на пътуване за самостоятелни пътуващи, особено за жени. Има различни начини, по които можете да обиколите гръцките острови.

Остров Бали

Евтина храна и нощувка, дружелюбни местни жители, страхотни луксозни курорти, които не струват много за престой.

Източници: allwomenstalk.com https://pixabay.com/ https://www.bbc.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts