морска сол

3

мар.

Морска сол: 8 неща, за които можете да я използвате

 

В тялото концентрацията на минерали и хранителни вещества е идентична с концентрацията в морската вода, така че не е изненадващо, че морската сол е наш верен съюзник в регулирането, опазването и възстановяването на тялото и кожата.

В морската сол ще намерите магнезий, калций, калий- играят важна роля в състоянието и функцията на кожата. Когато се наруши минералния баланс, кожата става суха, раздразнена и податлива на обриви. Морската сол помага да се възстанови този баланс и да се забави стареенето на кожата.

1.Възстановяваща маска
минерали Морската сол и медта имат противовъзпалителни свойства, които спомагат за омекотяване на кожата и облекчават обривите и дразненето. Те също така помагат на работата на мастните жлези и възстановяването нивото на влага, където е най-необходимо.

Инструкции:
Смесете 2 супени лъжици морска сол с 4 супени лъжици мед. Сместа се нанася равномерно върху чиста, суха кожа, като се избягва зоната около очите. Оставяте маската за 10-15 минути.

2.Изсушител за мазна кожа
Морската сол помага за дълбоко почистване на порите, балансира производството на себум и елиминира бактериите, които причиняват обриви и акне.

Инструкции:
Смесете 1 чаена лъжичка морска сол с половин чаша топла вода. Изчакайте солта да се разтвори и изсипете водата в спрей. След това напръскайте водата върху чиста, суха кожа, като избягвате зоната около очите. Използвайте 1-2 пъти на ден.

3.Омекотяващ скраб за тяло.
Морската сол е нежно естествено средство за ексфолиране на мъртва кожа. Съдържащите се в него минерали омекотяват кожата и възстановяват водния й баланс.

Инструкции:
Смесете ¼ чаша морска сол с половин чаша зехтин или разтопено кокосово масло. Ако желаете, добавете 10 капки от любимото си етерично масло. Нанесете го върху тялото с кърпа или ръце, внимателно масажирайте кожата с кръгови движения.

4.Противостареещ скраб

морската сол
Морската сол не само омекотява кожата, но и я възстановява

Алоето овлажнява, лекува и ускорява обновяването на кожните клетки, а лавандулата има естествени антисептични свойства и подобрява кръвообращението.

Инструкции:
Смесете:
*половин чаша морска сол
*1/4 алое вера гел
*1/4 чаша масло
*1 супена лъжица сушени цветя от лавандула
*10 капки етерично масло от лавандула

5.Средство против пърхот
Морската сол помага за ексфолиране и премахване на пърхота, като стимулира кръвообращението в скалпа. Освен това, премахва излишната мазнина и предотвратява растежа на гъбичките, причината за пърхота.

Инструкции:
Разделете косата на няколко части и поръсете с морска сол върху скалпа. Внимателно масажирайте кожата с мокри пръсти в продължение на 10-15 минути.

6.Натурална вода за устата
Морската сол убива бактериите, които причиняват лошия дъх.

Инструкции:
Смесете половин чаша морска сол, половин чаша сода и ¼ чаша вода, за да разтворите солта. Изплакнете устата с физиологичен разтвор, след това с чиста вода.

7.Средство за осветяване на ноктите

ноктите
Морската сол омекотява кожичките и укрепва ноктите.

Содата за хляб и лимонът премахват пожълтяването и дефектите, като придават здравия вид на ноктите.

Инструкции:
Смесете една чаена лъжичка сол, сода и лимонов сок. Добавете половин чаша в удобен съд. Потопете ноктите си в разтвора в продължение на 10 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts